Kalesija 15°

VIDEO: U Kalesiji se razgovaralo o povratku

osceSrpsko stanovništvo se vraća u Kalesiji i omogućena su im sva prava, a pružena im je i pomoć kako bi što prije završili proces povratka i obnovili svoje kuće rečeno je na današnjem sastanku Koordinacijske grupe za održivi povratak Općine Kalesija gdje su prisustvovali i predstavnici OSCE-a u BiH.

Pored predstavnika Općine sastanku su prisustvovali i predstavnici Centra za socijalni rad kao i predstavnici Crvenog krsta ali i predstavnici srpskih povratnika.

“Cilj ovakvih sastanaka je da se upoznamo sa problemima sa kojima se susreću povratnici, a Koordinacijska grupa je osnovana zahvaljujući načelniku Kalesije Rasimu Omeroviću, a mi smo podrška svemu ovome”, rekla je za Kalesija online službenica OSCE-a u Tuzli Milena Memić.

 

 

O osnivanju ovakve grupe govorio je i Hazim Jusufović pomoćnik načelnika koji je rekao da sa povratnicima ima izueznu saradnju te da su vrata Općine uvijek otvorena za njihova pitanja i prijedloge.

Ovom sastanku prisustvovala je i Ljubica Radić uposlenica u Službi za raseljene osobe čiju smjenu su zatražili upravo povratnici. No, ona je za Kalesija online rekla da su potpisnici te peticije ljudi koji nisu povratnici te ne žive u Kalesiji već u Loznici ili u nekim drugim gradovima u Srbiji ističući da ona pomaže onim istinskim povratnicima koji žele da se vrate i obnove svoja ognjišta.

U Koordinacijsku grupu uključeni su i predstavnici PS Kalesija koji na terenu pomažu povratnike i trude se da ne dođe do nekih sukoba i slično.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Rezultati prvog upisnog roka u školsku 2024/2025. godinu u MSŠ Kales …

Senad Mujkanović: “Zadovoljni smo postignutim rezultatima, resp …

Invaliditet kao motiv za uspjeh: Živiničanin Nijaz Noćajević preds …

Umjesto haljinica i košuljica obukli trenerke: Učenici petih razreda …

Srce djeteta je ogromno! Bajramsku radost djeca iz živiničkog vrtić …

CLOSE
CLOSE