Kalesija 30°

VIDEO: Mustafa Belko direktor Veterinarske stanice Kalesija optužuje Senada Hamzića direktora Veterinarskog zavoda za kriminal

senad_hamzic1Senad Hamzić, bivši direktor Veterinarske stanice Kalesija, imenovan je za direktora Veterinarskog zavoda Tuzlanskog kantona. Upućeni kažu da je on prije toga sistemski uništavao Javnu Veterinarsku stanicu u Kalesiji kako bi formirao svoju privatnu veterinarsku stanicu. Hamzića je za direktora Kantonalnog veterinarskog zavoda imenovala Vlada Tuzlanskog kantona. Senad Hamzić u isto vrijeme je bio direktor JP Veterinarska stanica Kalesija i vlasnik privatne veterinarske stanice “Vetpromet”, koju je formirao u vrijeme dok je bio direktor javnog preduzeća.

“Učinio je mnogo kriminala u našoj firmi. Otvorio je konkurentsku firmu, te u nju prebacio dva doktora, jednog tehničara i svoju suprugu da bi mogli biti konkurentni nama. U isto vrijeme preuzeo je sve poslove koje smo mi do tada radili – nadzor nad klaonicama, nadzor nad otpremom mlijeka na cjelokupnom području općine Kalesija, obavještavajući ministrstvo TK-a da Javno preduzeće više nije sposobno to raditi”, kaže direktor JP Veterinarska stanica Kalesija Mustafa Belko.

Hamzić tada, također, sugeriše resornom ministarstvu da je njegova privatna firma jedina sposobna obavljati te poslove. Zahvaljući tome “Vetpromet” dobija značajan dio poslova iz oblasti zdravstvene zaštite životinja na području općine Kalesija. U to vrijeme Hamzić odbija s kupcima produžiti ugovore, zbog čega Veterinarska stanica trpi ukupni gubitak od oko 80.000 maraka, a što su konstatovali i revizori.

“Rekao im je: ‘Nemojte ništa da radimo, kada otvorim privatnu firmu onda ćemo napraviti ugovore i mi ćemo raditi’. Prilikom prelaska u tu firmu kolege odnose kontejnere sa spermom, koje mi dužimo, repromaterijal”, kaže Belko. Dodaje da mu je Hamzić, kada se pokušao suprotstaviti uništavanju Veterinarske stanice, prijetio.

Vlada Seada Čauševića je dala jednoglasnu podršku Hamziću. Resorni ministar Edin Ajanović prebacuje odgovornost na druge. “To se nije dešavalo u okviru ministarstva. Ima drgih institucija koje su kompetentnije da odgovore na ta pitanja”, kaže Ajanović.

Treba napomenuti da će Hamzić kao direktor Veterinarskog zavoda poslovati i sa svojom privatnom veterinarskom stanicom, pri čemu mu je otvorena mogućnost da je favorizuje u odnosu na konkurenciju piše federalna.ba.

POGLEDAJTE VIDEO

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Zbog neninih dimija zavolio tradiciju: Dženan Čekić (21) narodnu no …

Zdravstveni radnici u Sarajevu sutra izlaze na protestnu šetnju, tra …

Putevi u BiH: Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protič …

Servisne informacije iz Živinica (19. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (19. 6. 2024.)

CLOSE
CLOSE