Kalesija 22°

Uskoro milijardu korisnika Facebooka!

Facebook se opasno približava brojci od nevjerojatnih milijardu korisnika te društvene mreže. Prema nekim procjenama to bi se trebalo dogoditi do augusta ove godine. Na Facebooku je trenutno sedmina čovječanstva, odnosno oko 800 milijuna korisnika.

Procjenu od milijardu korisnika do augusta ove godine dao je Gregory Lyons, analitičar u tvrtki iCrossing koji je ustvrdio kako posljednje statistike pokazuju linearni rast Facebooka (od 2008. do 2011.), nasuprot onog eksponencijalnog koji je obilježio prve godine Facebooka.

 

Lyons, doduše, ističe kako se rast korisnika mreže u SAD-u i Velikoj Britaniji usporio ili čak zaustavio, no porast očekuje u Indiji i Brazilu. “Radi se o dvjema velikim zemljama s milijunima potencijalnih korisnika Facebooka”, napisao je Lyons te dodaje: “Sa samo tri posto indijske populacije na Facebooku i 16 posto brazilske (u usporedbi sa 49 posto američke i 47 posto britanske), zemlje poput ovih bez sumnje će znatno doprinijeti rastu Facebooka”. Prema podacima kojima raspolaže iCropssing, broj korisnika je u Indiji u posljednjih devet mjeseci skočio sa 22 milijuna na 36 milijuna, dok je u Brazilu skok bio sa 13 na 30 milijuna.

Dobra predviđanja za Google+

Portal mashable.com zbog lakše usporedbe podsjeća kako Twitter tvrdi da je imao oko 100 milijuna aktivnih korisnika, LinkedIn 130 milijuna, a Google+ 49 milijuna posjetitelja u prosincu. Dobra su previđanja i za Google+ prema kojima bi isti trebao ostvariti 400 milijuna korisnika do kraja ove godine.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Sportske igre mladih nastavljaju se danas u Kalesiji

Putevi u BiH: Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja …

Servisne informacije iz Živinica (24. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (24. 6. 2024.)

Akademija FK “Sloga” privukla veliki broj dječaka: Održ …

CLOSE
CLOSE