Kalesija 14°

Udruženje “Snaga nezavisne žene” organizuje radionicu pletenja deka

Nakon uspješno završenog prvog ciklusa projekta koji je podrazumijevao i panel diskusiju na temu nasilja nad ženama i djevojčicama na području općine Kalesija te radionicu psihološkog savjetovanja žena , Udruženje “Snaga nezavisne žene” Kalesija počinje sa implementacijom drugog ciklusa projekta.

“Glavni cilj aktivnosti je motivisati i ekonomsko osnažiti žene sa područja općine Kalesija, ali i da kroz druženje, aktivizam i razmjenu novih iskustava uljepšamo i olakšamo svakodnevnicu jedna drugoj.Drugi dio projekta se bazira na pletenju deka, gdje će polaznice nakon usvojenih tehnika dobiti mogućnost za izradu istih te dobiti mogućnost za pokretanje posla i na taj način poboljšati kućni budžet…”Pletem ti priču” je projekat koji će svjedočiti uspjehu žene, majke koja se odvažila na korak da poduzme što je u njenoj moći te uljepša i poboljša svoju svakodnevnicu..” piše na zvaničnoj stranici pomenutog Udruženja.

Prijeve možete slati na stranici Udruženja. Radionica će se održati 17.2.2024. godine sa početkom u 11 sati u Bosanskoj sobi restorana Piemonte

Projekat se realizuje uz finansijsku podršku Fondacija za osnaživanje žena/ Foundation for Women's Empowerment

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Šta podrazumijeva putničko zdravstveno osiguranje i kada trebate pod …

Bajramska čestitka: JU Centar za socijalni rad Kalesija

Bajramska čestitka: BKC “Alija Izetbegović” Kalesija

Bajramska čestitka: MM Metal Kalesija

Bajramska čestitka: „UNIS-TOK“ d.o.o. Kalesija

CLOSE
CLOSE