Kalesija 24°

U subotu u Raincima I međunarodna smotra dječijeg folklornog stvaralaštva

KUD "Rainci Gornji"
KUD “Rainci Gornji”

KUD Rainci Gornji organizuje „ I međunarodnu smotru dječijeg folklornog stvaralaštva“, koja će se održati u subotu 15.11.2014.godine sa početkom u 18:00 h u domu kulture u Gornjim Raincima.

Smotra folklora je samo jedan dio onoga što se planira uraditi u subotu. Naime, organizatori su pripremili cjelodnevno druženje djece, gdje će mladi da pokažu svoje vještine i kreativnost kroz igru, pjesmu i zabavu. Organizovat će se radionice na dvije teme, i to „Dječija radost“ i „Narodna igra“.

Najmlađa populacija koja voli da igra folklor, imat će sada priliku i da iskaže svoj pogled na pomenute teme, a kroz različite interaktivne igre žele se ojačati njihovi kapaciteti i na taj način pokazati da svijet ostaje na mladim.

Na pomenutoj smotri učestvovat će pored domaćina još pet kulturno umjetničkih društava iz BiH, i to: KUD Modrački mornari iz Šerića, Folklorni ansambl Panonija Tuzla, GKUD Halisije Kalesija, KUD 7 April Vukovije, KUD Narcis Gornji Kud Rainci Gornjii, kao i jedno društvo iz Hrvatske, a riječ je o Bošnjačkom kulturno umjetničkom društvu „Sevdah“ Zagreb piše na službenoj facebook stranici ovog KUD-a.

Gosti iz Zagreba boravit će u dvodnevnoj posjeti KUD-u Rainci Gornji, koju će iskoristiti za upoznavanje domaćih kultura i tradicije, kao i općine Kalesije i Tuzle i njihovih znamenitosti.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Halid Hadžić osvojio prvo mjesto na “ARG Lipnica Open 2024R …

Poljoprivrednici zadovoljni prinosom i kvalitetom pšenice,brine ih š …

Angažovan 71 nezaposleni doktor medicine, projekat se nastavlja

Oglas za posao: Šivač Helena Chair

Deset godina nakon poplava u Kalesiji, ovih dana posljedice ostavlja p …

CLOSE
CLOSE