Kalesija 26°

U Skupštinu do sada zvanično stigao samo jedan prijedlog za mandatara Vlade TK-a

Ime novog mandatara Vlade nije poznato ni nakon  sastanka predstavnika parlamentarnih stranaka. Slađan Ilić, predsjednik Skupštine TK-a, kazao je kako je “Kolegij Skupštine spreman da uđe u proces formiranja ekspertne i stručne vlade, koja bi imala široku podršku u Skupštini.

Skupstina-TK-novi-saziv

“Dogovorili smo se da pozovemo sve zainteresovane da se uključe u proces formiranje Vlade i da do 25. februara dostave svoje prijedloge za mandatara”, dodao je on.

Vodeće političke partije – SDP i SDA neće predložiti svoje kandidate.

”Vidjet ćemo kakvi će zahtjevi doći, ko će biti prijedlog za mandatara. Nijedna politička stranka nije izrazila ni volju ni želju da predloži svog mandatara”, izjavio je Senad Alić, predsjednik Kluba SDA u Skupštini TK-a.

Dževad Hadžić, predsjednik Kluba SDP-a u Skupštini TK-a, istakao je da treba promijeniti prioritete rada te vlade i da je to ono što će uslijediti u narednom periodu.

“Smatramo da sve ono što bude uslijedilo u narednom periodu, do izbora, ta vlada treba da radi u skladu s programom koji bi bio dostavljen Kolegiju Skupštine i da se taj program mora usaglasiti sa sindikatom”, naglasio je on.

Do jučer je u Skupštinu stigao samo zvaničan prijedlog Udruženja poljoprivrednika TK-a. Za mandatara predlažu dr. Midu Glavića. No, taj prijedlog, najvjerovatnije, neće dobiti podršku, s obzirom na to da je poznato da udruženje funkcionira pod utjecajem Narodne stranke Radom za boljitak, objavila je Federalna televizija.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Poljoprivrednici zadovoljni prinosom i kvalitetom pšenice,brine ih š …

Angažovan 71 nezaposleni doktor medicine, projekat se nastavlja

Oglas za posao: Šivač Helena Chair

Deset godina nakon poplava u Kalesiji, ovih dana posljedice ostavlja p …

U MSŠ Kalesija počeo treći upisni rok koji će trajati do 31. augus …

CLOSE
CLOSE