Kalesija 20°

U potpunosti obustavljen saobraćaj Tuzla-Bijeljina u mjestu Seljublje

seljubljeZbog klizišta u naredna dva dana u potpunosti će biti obustavljen saobraćaj na relaciji Tuzla-Bijeljina u naselju Seljublje. Nakon što se izvrši sanacija od ponedjeljka će ovaj put moći koristiti vozila samo do 3.5 tona.

Danas i sutra  (31.05. i 01.06.) u vremenu od 09 do 13 sati zbog izvođenja neophodnih radova (remont pružnog prelaza “Sladna”) obustavlja se saobraćaj putničkih vozila na regionalnom putu R-461 Srebrenik-Bukva. Teretna vozila i autobusi će se propuštati u intervalima od 15 minuta, što će regulisati radnici Željeznica FBiH, uz asistenciju pripadnika MUP-a TK.

Na dionici magistralnog puta M-17 Maglaj-Doboj (u mjestu Kosova), saobraćaj je do daljnjeg obustavljen i preusmjeren na regionalni put (R-465 preko Ševarlija), gdje se teretna vozila do 4 metra visine propuštaju naizmjenično-iz jednog pa onda iz drugog pravca, dok putnička vozila ovom obilaznicom saobraćaju bez ograničenja.

Saobraćaj je i dalje obustavljen na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Lončari, kao i na regionalnim putevima  R-458 Lopare-Gornja Tuzla i R-467 Olovo-Ribnica.

Na dionici magistralnog puta M-16 Jajce -Crna Rijeka saobraćaju  vozila do 12  tona nosivosti.

Na dionicama: M-4 Simin Han-Kalesija (u mjestu Čaklovići) i M-14.1 Odžak-Bosanski Brod obustavljen je saobraćaj za teretna vozila, dok putnička  vozila saobraćaju naizmjenično,  jednom trakom.

Zbog klizišta, otežano-jednom trakom,  saobraća se na magistralnim putevima M-19 Zvornik-Bijeljina (na dionici Donji Šepak-Debela Međa) i M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u Čardačanima).

Na ostalim putevima vozače upozoravamo na odrone kamenja na kolovoz, kao i na povećanu opasnost od klizišta.
Granični prelazi Bosanski Šamac i Brčko i dalje su zatvoreni za saobraćaj.  Od jučer je u funkciji GP B.Rača (kao i magistralni put M-18 Bijeljina-B.Rača). Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Akademija FK “Sloga” privukla veliki broj dječaka: Održ …

Pripreme za narednu sezonu u FK “Bosna” počinju 1.jula

Kadeti OK “Bosna” osvojili prvo mjesto na turniru u Zenici

U Bosni uvijek imaš prijatelja: Sirijcu Abdurahmanu pružili dom i lj …

Dočekuša, razgovoruša, sikteruša, pije se sa merakom: U Kalesiji 7 …

CLOSE
CLOSE