Kalesija 20°

U Parlament FBiH iz Kalesije zahvaljujući “kompenzaciji” ušao jedino Rasim Omerović

rasim omerovicCentralna izborna komisija objavila je danas konačne rezultate izbora. Od četrnaest kanidata koliko ih se borilo za Parlament FBiH iz Kalesije prošao je jedino kanidat Stranke demokratske akcije Rasim Omerović, ali zahvaljujući kompenzacijskoj listi.

Rasim Omerović načelnik Kalesije dobio je od svih kandidata najviše glasova 7.264, dok je na drugom mjestu po broju glasova Nasiha Kamerić iz iste stranke sa 2.817. Dosadašnji poslanik Ramiz Zahirović iz SDP-a osvojio je samo 1.550 glasova, dok je Muhamed Majdančić iz iste partije osvojio 1.267 , Edina Šabanović 1.223  i Sabina Bajrić 1.228 glasova.

Dosadašnji poslanik u Parlamentu FBiH i bivši ministar unutrašnjih poslova TK Sead Omerbegović iz Stranke za BiH nije uspio izboriti mandat u Parlamentu FBiH iako je bio nosilac liste uspio je osvojiti 1.331 glas. Veliki broj glasova uspio je prikupiti mladi Elvir Rožnjaković ispred Saveza za bolju budućnost koji je osvojio 1.228 glasova, dok su kanidati Bosanskohercegovačke patriotske stranke Damir Bošnjaković, Sabina Čamdžić i Selma Sačević osvojili 1.142, 554 i 381 glas.

Azim Čaušević iz Demokratske fronte Željko Komšić osvojio je 816 glasova, dok je Mehmed Suljkanović kandidat Narodne stranke Radom za boljitak prikupio je 496 glasova, a najmanji broj glasova osvojila je kandidatkinja BOSS-a Emka Rabold Požegić svega 52.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Akademija FK “Sloga” privukla veliki broj dječaka: Održ …

Pripreme za narednu sezonu u FK “Bosna” počinju 1.jula

Kadeti OK “Bosna” osvojili prvo mjesto na turniru u Zenici

U Bosni uvijek imaš prijatelja: Sirijcu Abdurahmanu pružili dom i lj …

Dočekuša, razgovoruša, sikteruša, pije se sa merakom: U Kalesiji 7 …

CLOSE
CLOSE