Kalesija 22°

U Kozluku ubijen Ahmet Hasanović za čije ubistvo se sumnjiči Nikola Josić

kozlukPovratnik u Kozluk Ahmet Hasanović (81) ubijen je u dvorištu porodične kuće u Kozluku, gdje ga je jučer ujutro pronašao komšija koji je slučaj prijavio policiji.

Policija je potom uhapsila osumnjičenog za ovo ubistvo Nikolu Josića, te pretresla njegovu kuću i objekte koje koristi. Tom prilikom su oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom.

Mještanin Kozluka i Ahmetov prijatelj, Halil Melezanović, u razgovoru za Klix.ba je kazao kako su se Ahmet i Nikola posvađali u kafani u nedjelju navečer, nakon čega su obojica otišli kućama.

Ubica odnio sjekiru i novčanik

“Ahmet je narednog jutra pronađen mrtav u dvorištu svoje kuće, a pored njega je bila veća lokva krvi, što ukazuje na to da je iskrvario i umro. Njega je Nikola ubio udarivši ga sjekirom u glavu”, kazao je Melezanović za naš portal, dodajući da su na glavi ubijenog uočeni i drugi tragovi.

Dodaje kako je Nikola nakon ubistva odnio Halilov novčanik, ali i sjekiru kojom je počinio ubistvo.

“Iako je sjekira bila oprana, policija je utvrdila da je Nikola njome počinio ovo ubistvo”, dodao je Melezanović.

Naš sagovornik je naveo i kako su u posljednje vrijeme napeti međunacionalni odnosi između Bošnjaka i Srba u Kozluku, te očekuje da će to posebno biti izraženo nakon ovog ubistva.

Obdukcija u Tuzli

Podsjetimo, u prilog Melezanovićevim riječima govori i činjenica da je u augustu prošle godine u Zvorniku, na čijoj se teritoriji nalazi i Kozluk, zapaljena i kuća ugledne zvorničke porodice Nožinović. Riječ je o kući koja je u Zvorniku poznata kao “Vila Nožina”, a koju vlasnik nakon rata nikako nije želio prodati, iako je imao nekoliko ponuda.

Iz policije i Okružnog tužilaštva u Bijeljini nisu željeli iznositi bilo kakve detalje u vezi sa ubistvom Ahmeta Hasanovića “do okončanja istrage”.

Kako smo saznali, obdukcija bi trebala biti rađena u Tuzli, a od nje ovisi i datum klanjanja dženaze ubijenom Ahmetu Hasanoviću.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Sportske igre mladih nastavljaju se danas u Kalesiji

Putevi u BiH: Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja …

Servisne informacije iz Živinica (24. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (24. 6. 2024.)

Akademija FK “Sloga” privukla veliki broj dječaka: Održ …

CLOSE
CLOSE