Kalesija 18°

U akciji “Black tie 2” do podne su privedene 22 osobe, među kojima i visoki zvaničnici

U akciji SIPA-e, koju provodi zajedno s kantonalnim policijskim agencijama, “Black tie 2” do sada su privedene 22 osobe, među kojima su i visoki zvaničnici policijskih agencija i institucija za provođenje zakona.

Akcija se provodi u najmanje tri grada u Federaciji Bosne i Hercegovine (Sarajevo, Zenica, Mostar), ali je prošireno i na Republiku srpsku.

Iz Tužilaštva BiH i SIPA-e su naveli samo da je privedeno više osoba, ističući da među njima ima i zvaničnika, ali bez navođenja identiteta.

Ono što je poznato jeste da su privedeni biznismen Gordan Memija i šef specijalne jedinice FUP-a Mustafa Selmanović, kao i više policijskih službenika zbog sumnje na organizovani kriminal. Pretresi su i u objektima koristi direktor FUP-a Vahidin Munjić, ali nije jasno još uvijek da li je priveden.

Navedene aktivnosti provode se po nalogu Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela “Organizovani kriminal” u vezi sa krivičnim djelima “Pranje novca”, “Neovlašteni promet opojnim drogama”, i “Primanje dara i drugih oblika koristi” i “Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja”, propisana Krivičnim zakonom BiH.

(KLIX)

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Kadeti OK “Bosna” osvojili prvo mjesto na turniru u Zenici

U Bosni uvijek imaš prijatelja: Sirijcu Abdurahmanu pružili dom i lj …

Dočekuša, razgovoruša, sikteruša, pije se sa merakom: U Kalesiji 7 …

Ovo su simptomi toplotnog udara kod pasa i mačaka

Ravna planina popularno odredište za sve generacije: Pogledajte cijen …

CLOSE
CLOSE