Kalesija 25°

Turski investitori preko firme Piemonte stigli u Tuzlu, planiraju ulaganje od tri miliona eura

piemonte_kasimKasim Selimović iz Kalesije vlasnik firme Piemonte uspio je u proteklih nekoliko dana u pregovorima sa turskim investitorima predstaviti naš kanton kao pogodno tlo za investicije.

“Ti ljudi koji investiraju su povezani sa poslovnim partnerima sa kojima mi poslujemo kao firma. Ja sam im izložio sve šta i kako bi mogli napraviti investicije. Oni su došli razgovarali sa vlastima u TK i odlučili da mogu uložiti određena novčana sredstva tu”, kazao je za Kalesija online Kasim Selimović.

Iako nam nije mogao otkriti o kojim projektima je riječ od naših izvora u Vladi TK saznajemo da je riječ o izgradnji “Očne klinike” na Stupinama u Tuzli koja će zaposliti veliki broj medicinskog osoblja, a cilj je da se tu liječe i građani Srbije i Hrvatske.

U razgovore i dogovore oko ulaganja Kasim Selimović je uključio i općinskog načelnika Tuzle, Jasmina Imamovića koji se zahvalio na ovom “uvezivanju” i potezima koje je Piemonte povukao kako bi privukao investiciju u Tuzlu.Inače ovom investicijom Turska će uložiti oko 3 miliona eura.

 

 

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Poljoprivrednici zadovoljni prinosom i kvalitetom pšenice,brine ih š …

Angažovan 71 nezaposleni doktor medicine, projekat se nastavlja

Oglas za posao: Šivač Helena Chair

Deset godina nakon poplava u Kalesiji, ovih dana posljedice ostavlja p …

U MSŠ Kalesija počeo treći upisni rok koji će trajati do 31. augus …

CLOSE
CLOSE