Kalesija 24°

Tražiš posao? Pridruži se Klubu za traženje posla!

96724_11Mobilna jedinica “Tražiš posao” će 16. septembra posjetiti Kalesiju i ponuditi otvorena radna mjesta putem mini sajma zapošljavanja.

Na sajmu će se predstaviti lokalni poslodavci i radna mjesta u njihovim kompanijama, a svi posjetitelji moći će se na licu mjesta prijaviti na oglase te ostvariti direktan kontakt sa poslodavcima.
Za sve građane Kalesije i one iz bliže okoline 16. septembra od 10:00 do 15:00 sati na Trgu šehida, bit će organizirana promocija Klubova za traženje posla kako bi se javnost upoznala sa projektom i animirali novi članovi.

Organizirat će se i stručne edukativne radionice u sklopu kojih će se prezentovati njihov rad i svrha, mogućnosti zapošljavanja uz pomoć Klubova, te priprema svakog polaznika za izlazak na tržište rada. Radionice su namijenjene srednjoškolcima, studentima i svim nezaposlenim mladimljudima. Centralni dio radionice će prisutne pobliže upoznati sa mogućnostima i prednostima projekta “Klub za traženje posla”, pružiti značajne informacije o savremenom tržištu rada, te pružiti uvid u
percepciju klubova za zapošljavanje iz ugla poslodavca.

Za studente, učenike i sve nezaposlene mlade ljude radionica će se održati u sali Gradske biblioteke od 12:00 do 13:00 sati. 

Klub za traženje posla predstavlja aktivnu mjeru zapošljavanja u kojoj grupe od 10 osoba stiču vještine traženja posla koje kasnije primjenjuju uz podršku i nadzor obučenog voditelja. Kroz višenedeljnu obuku članovi će steći potrebna znanja i vještine koje će dodatno uticati na njihovo samopouzdanje i motivaciju.

Polaznici mogu dobiti i ličnog savjetodavca, sa kojim će raditi na poboljšanju vlastite konkurentnosti na tržištu rada, sve do ostvarenja krajnjeg cilja – zaposlenja. Svaka mlada osoba od 18 do 30 godina, koja je evidentirana na Birou za zapošljavanje više od godinu dana, može postati članom kluba i uključiti se u višenedjeljnu obuku pri čemu su obezbijeđeni svi resursi potrebni za traženje posla.

Mobilna jedinica i Klubovi za traženje posla se implementiraju u saradnji sa Službom za zapošljavanje Tuzlanskog kantona, a u okviru Projekta zapošljavanje mladih (YEP), koji je podržan od Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC). U protekle 2,5 godine više od 1000 mladih ljudi prošlo je kroz program Kluba za traženje posla. Od ukupnog broja polaznika, njih 20% je pronašlo zaposlenje 6 mjeseci nakon ili tokom trajanja programa u Klubu.

Kalesija Online

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Halid Hadžić osvojio prvo mjesto na “ARG Lipnica Open 2024R …

Poljoprivrednici zadovoljni prinosom i kvalitetom pšenice,brine ih š …

Angažovan 71 nezaposleni doktor medicine, projekat se nastavlja

Oglas za posao: Šivač Helena Chair

Deset godina nakon poplava u Kalesiji, ovih dana posljedice ostavlja p …

CLOSE
CLOSE