Kalesija 22°

Tojšićko ljeto 2013: Održan humanitarni koncert za Rijada Habibovića (foto)

U sklopu manifestacije “Tojšićko ljeto 2013”, a u organizaciji estradnog umjetnika Maida Halilovića, večeras je se održao humanitarni koncert za teško oboljelog Rijada Habibovića iz Živinica.

Koliko su zapravo tojšićani human narod, pokazalo je se i večerašnjim koncertom, gdje je bilo do 1000 posjetilaca. Koncert je otvorio estradni umjetnik Kemal Hasić, a zatim su nizali i hitovi u izvedbi Semira Cerića Koketa, Nihada Kantića Šiketa. Velike ovacije publike izazvala je pojava i velike estradne umjetnice Hanke Paldum kojoj publika nije mogla odoliti, te su se okupili oko nje i zajedno s njom pjevali velike hitove. Koncert je zatvorio organizator, Maid Halilović koji je i pozvao oboljelog Rijada Habibovića na scenu da se obrati.

Mladi gitarista, Rijad Habibović je se obratio rekavši da je u toku svoje muzičke karijere svirao na mnogo humanitarnih koncerata, a nikada nije mogao ni zamisliti da će upravo njemu neko organizovati humanitarni koncert. Svoje obraćanje je završio riječima: “Ljudi volite se, uživajte u životu jer nikad ne znate šta vas sutra čeka”, što je izazvao veliki aplauz i suosjećanje od strane publike.

Na samom kraju koncerta uslijedilo je iznenađenje. Maid Halilović je najavio gosta iznenađenja Osmana Hadžića, kojeg je publika velikim ovacijama pozdravila.

“Humanost ne znači misliti lijepe misli. Humanost znači djelovati”!

Edina Šahmanović

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Sportske igre mladih nastavljaju se danas u Kalesiji

Putevi u BiH: Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja …

Servisne informacije iz Živinica (24. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (24. 6. 2024.)

Akademija FK “Sloga” privukla veliki broj dječaka: Održ …

CLOSE
CLOSE