Kalesija 23°

Tinejdžer pokazao da je islamofobija pogrešna

Skrivena kamera naziva “Šta bi ste vi uradili” na američkom kanalu ABC u posljednoj epizodi je ispitivala razmjere islamofobije u SAD.

Parkirali su auto na kojem je trebalo promijeniti gumu i snimali su reakcije prolaznika. Skoro svi su prišli i pomogli mladoj ženi u nevolji, ali situacija je bila potpuno drugačija kad je trebalo pomoći mladom momku koji je musliman.

Preko pedeset ljudi je prošlo i ne pogledavši mladića, a jedan od prolaznika je izjavio da mu se mladić učinio dovoljno sposobnim da promijeni gumu.

Veliko iznenađenje je bio tinejdžer imena Dominic Giamo koji je prišao glumcu muslimanu i počeo da popravlja gumu na automobilu.

Na glumčevu izjavu da je mislio da mu niko neće pomoći jer je musliman, Dominic je odgovorio da Amerikanci ne razumiju islam i da će muslimane nazivati teroristima jer na kraju dana uvijek je lakše kriviti nekog drugog za svoje probleme.

Giamo je na kraju odbio i novac za popravljenu gumu izjavivši da mu je dovoljna nagrada to što je mogao pomoći nekome u nevolji.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Sportske igre mladih nastavljaju se danas u Kalesiji

Putevi u BiH: Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja …

Servisne informacije iz Živinica (24. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (24. 6. 2024.)

Akademija FK “Sloga” privukla veliki broj dječaka: Održ …

CLOSE
CLOSE