Kalesija 24°

Sutra u Miljanovcima turnir za mlađe kategorije

pjetlicimiljanovciSutra na stadionu u Miljanovcima s apočetkom u 09:00 sati odigrat će se turnir za mlađe uzraste. Na turniru se očekuje učešće oko 240 dječaka i djevojčica, a učestvovat će 10 ekipa.

Ovo će biti pravi praznik za ljubitelje nogometa, s obzirom da su do sada svoje učešće potvrdile ekipe iz Kalesije, Tuzle, Sarajeva i Gračanice.

“Bilo je planirano da na našem turniru nastupe i mališani iz Zvornika, odnosno FK Drina, međutim u zadnjem trenutku su morali odustati zbog obaveza”, istakao je za Kalesija online trener Bijeljevca Kadro Aljukić.

Ovaj naš kraj je rasadnik talenata. Do prije nekoliko godina ove turnire je igrao i Anel Alibašić koji je bio nosilac igreu Bosni iz Kalesije, a sada nosi dres Željezničara, zaključio je Aljukić.

S obzirom da sportski klubovi godinama “zavise” od privatnih poduzetnika i ovaj put za nagrade pobrinuli su se Almir i Muhidin Bećirbašić iz Jajića koji su obezbjedili pehare i medalje za sve učesnike turnira u Miljanovcima.

“Hvala im puno. Šta drugo reći? Drago mi je da ima ljudi koji su spremni da izdvoje sredstva i ulože ih u mlađe kategorije jer na taj način djecu sklanjamo sa ulica i punimo sportske poligone”, rekao je trener Kadro Aljukić.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Halid Hadžić osvojio prvo mjesto na “ARG Lipnica Open 2024R …

Poljoprivrednici zadovoljni prinosom i kvalitetom pšenice,brine ih š …

Angažovan 71 nezaposleni doktor medicine, projekat se nastavlja

Oglas za posao: Šivač Helena Chair

Deset godina nakon poplava u Kalesiji, ovih dana posljedice ostavlja p …

CLOSE
CLOSE