Kalesija 25°

Sramota, na predstavi u Kalesiji svega petnaest posjetilaca

predstava3Večeras je u kalesijskom BKC-u “Alija Izetbegović” izvedena monodrama tuzlanskog glumca Dragana Tešića-Teše pod nazivom ”S čime, s kime u EU?”. Ono što je zanimljivo jeste da je ovaj glumac predstavu odigrao pred petnaest posjetilaca, koji su izgleda jedini zaljubljenici u kulturu u našem gradu. Sramota je da se na predstavi nije pojavio niti jedan direktor kulturnih ili javnih institucija u Kalesiji, nijedan političar, vijećnik ili profesor bosanskog jezika.  Iako je zadaća profesorima da mladima kroz obrazovni sistem razvijaju i ljubav prema kulturi, izgleda da svoju zadaću oni nisu uradili. Kalesija ima pet osnovnih škola, te jednu srednju, gdje profeosri izgleda rade samo za platu, ali ne i za usađivanje ljubavi mladima prema kulturnim dešavanjima.

“Ovo je prava slika Kalesije i njene publike. Žao mi je što smo ovo doživjeli da je prodato svega petnaest ulaznica po cijeni od po 3 KM”, kazao je Fadil Hujdurović direktor BKC-a Kalesija.

Iako je bio mali odziv posjetilaca, glumac Tešić je ipak odigrao predstavu, jer kako je za Kalesija online kazao ti su ljudi platili da predstavu pogledaju i na kraju to su i dobili. Žao mi je što je bila “velika posjećenost”, možda naredni put bude bolje, optimističan je ovaj glumac koji je prošle godine u Kalesiji igrao drugu monodramu, a sav tadašnji prihod od ulaznica poklonio je u humanitarne svrhe.

(Kalesija.com)

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Poljoprivrednici zadovoljni prinosom i kvalitetom pšenice,brine ih š …

Angažovan 71 nezaposleni doktor medicine, projekat se nastavlja

Oglas za posao: Šivač Helena Chair

Deset godina nakon poplava u Kalesiji, ovih dana posljedice ostavlja p …

U MSŠ Kalesija počeo treći upisni rok koji će trajati do 31. augus …

CLOSE
CLOSE