Kalesija 18°

Sportski klubovi u Kalesiji ostvarili dobre rezultate, posebna pažnja usmjerena na rad s omladinskim selekcijama

Sportske aktivnosti na području općine Kalesija, kao i do sada, u prošloj godini odvijale su se kroz plansku aktivnost Sportskog saveza i redovan kalendar takmičenja sportskih klubova koji se takmiče u svojim sportskim granama. Glavno obilježje kalesijskog sporta u minuloj godini nisu bili plasmani u veće rangove ali su svakako svi klubovi, posebno kolektivni posvetili pažnju razvoju omladinskih selekcija, navedeno je u Izvještaju o radu Sportskog saveza Općine Kalesija za 2023. godinu, koji će biti tema razmatranja na 28. redovnoj sjednici OV Kalesija.

Što se tiče sportskih rezultata ostvarenih u prošloj godini oni su veoma dobri, dodaju iz Sportskog saveza. Ovo se posebno odnosi na nogometne/fudbalske klubove koji ostvaruju izuzetno značajne rezultate i veoma uspješno predstavljaju Općinu i klub širom F BiH,TK-a. Osvajači su liga za predhodnu takmičarsku godinu kao i u većini dobre pozicije na tabelama za takmičarsku godinu koja je u toku.
U svakoj sportskoj sredini je učinjen napor iznad stavrnih mogućnosti da sve funkcioniše kako bi se opstajalo i uspješno funkcionisalo. Moramo se suočiti s dosta problema kako bi sportski klubovi opstali. Jedan od tih problema je svakako i sportska dvorana koja nedostaje našim sportskim klubovima. Svjedoci smo da se trenutno radi na određenim projektima za uređenje dvorane. Nadamo se da će u što skorije vrijeme doči do potpunog uređenja sportske dvorane kako bi naši klubovi i sportisti mogli ostvarivati još bolje rezultate. Samim puštanjem u rad dvorane realni su izgledi da bi u Kalesiji sigurno bilo formirano još nekoliko klubova u dvoranskom sportu. Ulaganja u sport su dvostruko vrijedna .Pozitivno utiču na psihofizičko stanje maldih i afirmiše svakog pojedinaca koji ulaže sebe u sport, ali isto tako i lokalnu zajednicu .Sportski savez u svojoj programskoj orjentaciji, uvjek, ima za cilj poboljšanje sportskog razvoja i rezultata pa će tu svoju obavezu nastaviti i u toku ove godine .Činit će se napori na pronalasku kvalitetnih prijedloga za realizaciju zadataka koji bi mogli proizvesti isto tako kvalitetne prijedloge za unapređenje sporta na području Općine u cjelini kao i pokretanje novih takmičenja i klubova koji bi okupljali mlade, navode u Izvještaju.
Po prikazanom u jesenjem djelu OK “Bosna“ Kalesija svojim igrama i poziciji na tabeli bi u narednoj sezoni ponovo mogla dovesti Premijer ligu u Kalesiju, navedeno je.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Kadeti OK “Bosna” osvojili prvo mjesto na turniru u Zenici

U Bosni uvijek imaš prijatelja: Sirijcu Abdurahmanu pružili dom i lj …

Dočekuša, razgovoruša, sikteruša, pije se sa merakom: U Kalesiji 7 …

Ovo su simptomi toplotnog udara kod pasa i mačaka

Ravna planina popularno odredište za sve generacije: Pogledajte cijen …

CLOSE
CLOSE