Kalesija 31°

Smotra folklora u Kalesiji okupila čuvare “kulture”

U organizaciji Gradskog kulturno-umjetničkog društva “Halisije” iz Kalesije jučer je održana šesta po redu smotra folklora na kojoj je učešće uzelo deset kulturno-umjetničkih društava.

“Ovo je očuvanje tradicije naše. Lijepo je na jednom mjestu vidjeti ovoliku mladost”, govori za Kalesija online predsjednik GKUD-a “Halisije” Smajil Latifović.

Riječi hvale kada su u pitanju ovakva okupljanja nije krila ni članica KUD-a “14.maj” iz Tojšića Edina Šahmanović koja je kazala da je ovo prilika za sklapanje novih prijateljstava, a ujedno i pomoć komšijama iz Kalesije.

Pored “Halisija” suorganizator smotre je i BKC “Alija Izetbegović” Kalesija, a pokrovitelj kao i svaki put do sada bio je načelnik Rasim Omerović.

“Kalesijska publika je uvijek znala prepoznati kvalitet, a evo vidite da su tribine gotovo pa pune, što znači da je ovakvo nešto potrebno gradu i da je potrebno njegovanje tradicije”, ističe direkor BKC-a Mufid Klinčević.

Na kraju smotre, učesnici i publika zajendo su i zaigrali, a uživalo se i u domaćim jelima koja su spremile članice Halisija kao i drugi prijatelji.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Zbog neninih dimija zavolio tradiciju: Dženan Čekić (21) narodnu no …

Zdravstveni radnici u Sarajevu sutra izlaze na protestnu šetnju, tra …

Putevi u BiH: Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protič …

Servisne informacije iz Živinica (19. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (19. 6. 2024.)

CLOSE
CLOSE