Kalesija 15°

Sloboda će 5. septembra igrati prijateljsku utakmicu s Bešiktašem

fkslobodaFK Sloboda će 5. septembra ove godine odigrati prijateljsku utakmicu s turskim Bešiktašem, potvrđeno je za portal Klix.ba.

“Domaćin utakmice će biti Bešiktaš. Naši Dževad Šećerbegović i Mersad Kovačević su bili najveće zvijezde Bešiktaša, pa je na osnovu njihovih zasluga i utjecaja je ostvaren kontakt te smo porazgovarali sa čelnicima turskog kluba o mogućnosti odigravanja prijateljske utakmice. Oni su rekli da bi itekako voljeli ugostiti Slobodu. Dolazili su ovamo i mi smo išli tamo, a jučer smo dobili obavještenje da će se utakmica igrati 5. septembra, jer je tada i pauza u prvenstvima zbog nastupa reprezentacija. Mi smo potvrdili taj termin, a utakmica će se igrati na stadionu Bešiktaša”, izjavio je za portal Klix.ba predsjednik FK Sloboda Azmir Husić.

Sloboda je ove godine izborila povratak u BHT Premijer ligu, a u prva dva kola je zabilježila maksimalan učinak pobijedivši Travnik i Čelik. Tuzlaci su trenutno na drugom mjestu na tabeli sa istim brojem bodova kao i prvoplasirano Sarajevo.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Rezultati prvog upisnog roka u školsku 2024/2025. godinu u MSŠ Kales …

Senad Mujkanović: “Zadovoljni smo postignutim rezultatima, resp …

Invaliditet kao motiv za uspjeh: Živiničanin Nijaz Noćajević preds …

Umjesto haljinica i košuljica obukli trenerke: Učenici petih razreda …

Srce djeteta je ogromno! Bajramsku radost djeca iz živiničkog vrtić …

CLOSE
CLOSE