Kalesija

SIPA: U operativnoj akciji “Taxa” slobode lišene dvije osobe u Bijeljini

Akcija je realizovana na području Bijeljine i Graničnog prelaza Rača zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela “Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja” i “Falsifikovanje isprave”.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su na području Bijeljine i Graničnog prelaza Rača realizovali operativnu akciju “Taxa”, u sklopu koje su pretresene četiri lokacije, javlja Anadolu.

Akcija je realizovana zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela “Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja” i “Falsifikovanje isprave” propisana Krivičnim zakonikom Republike Srpske.

“Slobode su lišena dva lica, nad kojima je u prostorijama SIPA-e izvršena kriminalistička obrada i ispitivanje u svojstvu osumnjičenog, nakon čega su u zakonskom roku predata u dalju nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini”, saopšteno je iz SIPA-e.

Prilikom pretresa otkrivena je i privremena oduzeta poslovna dokumentacija, kao i forenzičke kopije sadržaja tri računara u digitalnom obliku, te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

U saopštenju se dodaje da su navedene aktivnosti provedene su po nalogu Osnovnog suda u Bijeljini i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, a u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Pretresi na više lokacija, pronađena veća količina oružja i ekspl …

  Bingo već 11 godina najbolji prijatelj SOS Dječijih sela u BiH

  Nakon jučerašnjeg ubistva u Lipnici oglasili se iz Tužilaštva TK

  Na području Kalesije u toku 2023. godine prijavljeno i evidentirano 1 …

  Naučite tkati ćilime sa Senadom Aščić

  CLOSE
  CLOSE