Kalesija 20°

Senad Mujkanović: „U uređenje stadiona u Kikačima uložit ću 70.000 KM“

senad_mujkanovicMZ Kikači u klizištima i poplavama pretrpljela je velike materijalne štete kako na stambenim, privrednim tako i na društvenim objektima. Rijeka Gribaja koja se izlila iz svoga korista u potpunosti je uništila travnjak, stadiona Mladosti iz Kikača.

Kako bi stadion osposobili za predstojeću sezonu, te kako bi spriječili Gribaju da ponovno izlije do stadiona, predsjednik kluba i ujedno vlasnik firme „Tom –Cat“ Senad Mujkanović pokrenuo je radove kako bi sve ponovno bilo vraćeno u normalu.

„Mi smo evo kao što vidite krenuli sa uređenjem stadiona, proširili smo postojeći stadion, natkrili Gribaju u jednom dijelu, te krenuli sa izgradnjom ograde. Tu će se još mnogo raditi. Izvođač radova i glavni finansijer je moja firma „Tom-Cat“, a ima i nekoliko mještana koji su pomogli na čemu im hvala. Ja kao glavni finansijer ovdje planiram uložiti oko 70.000 KM“, rekao je za Kalesija online Senad Mujkanović.

On se nada da će radovi biti okončani u narednih 15 dana te da će tada krenuti i i nova trava sa rastom.

„Mislim da prva dva kola nećemo moći igrati na domaćem terenu, ali potrudićemo se da to ubrzamo jer želimo igrati pred našom publikom jer smo sada u većem rangu odnosno Prvoj ligi TK. Postoji mogućnost da dvije domaće utakmice odigramo na stadionu u Tojšićima“, govori Mujkanović.

S obzirom na novitete u Kikačima, Senad nam je kazao da će u ovu sezonu ući i sa nekoliko pojačanja, odnosno nekoliko igrača koji su upisali nastupe u Prvoj ligi FBiH ili čak Premijer ligi.

„Mi ovdje imamo jednu zdravu sredinu i vjerujte svi se ovdje osjećaju prijatno. Mi ćemo sve uraditi da to tako i ostane u narednom periodu. Iako još uvijek pred sebe nismo postavili neke ciljeve kada je u pitanju takmičenje, vama evo prvima govorim da ćemo pokušati izboriti plasman u Drugu ligu FBiH“, istakao je Senad Mujkanović koji pored što obnaša ulogu predsjednika i nastupa za Mladost iz Kikača.

Ono što će od septembra biti novina je i pokretanje škole fudbala koja će raditi u sklopu kluba i gdje će se pripremati mlađe kategorije za takmičenja u okviru Nogometnog saveza TK ili FBiH. Na taj način mišljenja je on stvaraće se mlađi kadrovi koji će u budućnosti biti dio seniorskog sastava.

kikaci5

kikaci4

kikaci3

kikaci2

kikaci1

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Akademija FK “Sloga” privukla veliki broj dječaka: Održ …

Pripreme za narednu sezonu u FK “Bosna” počinju 1.jula

Kadeti OK “Bosna” osvojili prvo mjesto na turniru u Zenici

U Bosni uvijek imaš prijatelja: Sirijcu Abdurahmanu pružili dom i lj …

Dočekuša, razgovoruša, sikteruša, pije se sa merakom: U Kalesiji 7 …

CLOSE
CLOSE