Kalesija

Sefer Halilović: Idemo po našu Republiku Bosnu i Hercegovinu

U dvorani Doma mladih centra Skenderija u Sarajevu , održana je Prva stranačka konvencija BPS – Sefer Halilović na kojoj su se javnosti predstavili kandidati za sve nivoe vlasti BiH.

“Centar Skenderija bio je domaćin mnogobrojnim građanima  koji su željeli da se upoznaju sa programom BPS – Sefer Halilović, njihovim kadrovima za predstojeće izbore kao i izbornom Platformom ove stranke koja tretira sedam krucijalnih tačaka za našu državu: cjelovitost države, reforma pravosuđa i provođenje pravde, ekonomiju, mladost, oružane snage i diplomatiju. O svim ovim tačkama govorili su generalni sekretar Stranke Zaim Backović, predsjednik tuzlanske regionalne organizacije BPS-a dr. Mirsad Selimović kao i prof.dr. Adnan Velagić, dekan Fakulteta humanističkih nauka u Mostaru i nosilac BPS-ove liste na HNK”, navode u saopštenju iz stranke BPS – Sefer Halilović.

Atmosfera u Domu mladih centra Skenderija, dovedena je do usijanja kada je na scenu izašao predsjednik Stranke Sefer Halilović koji je predsjednički kandidat ove stranke za Predsjedništvo BiH.

bps1

Halilović je, govoreći o ciljevima svog i stranačkog programa, kazao da BPS ima i ljude, i znanje i hrabrost za u BiH provedu suštinske reforme bez kojih će, ako se ne provedu, naše društvo u potpunosti propasti.

Halilović je istakao da je borba za očuvanje cjelovitosti države njegov primarni cilj te dodajući da je “bez države budućnost naše djece dovedena u pitanje jer smo svi mi bez države običan list na vjetru”.

Također, Halilović je istakao da će se zalagati za suštinsku reformu oružanih snaga, pokretanje investicija koje ce zaposliti domaće stanovništvo a ne biti utočište stranim kompanijama, naglasio je oštru borbu protiv kriminala i korupcije kao i garanciju besplatnog školovanja svih učenika i studenata a penzinerima povećanje penzija za 50 % kroz samo jednu stavku reorganizacije a to je crno tržište koje svake godine proguta oko 6 milijardi maraka, a za povećanje penzija potreban je deseti dio sprečavanja tog kriminala.

bps5
Ono što moramo očuvati jese našu domovinu BiH u kojoj ćemo biti ravnopravni građani svih konstitutivnih naroda a nikako građani drugog reda do čega su nas doveli aktuelni vlastodršci, poruka je BPS-a.

bps2

bps4

bps3

bps6

 

(Plaćeno političko oglašavanje)

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Više od 20 miliona KM isplaćeno političkim subjektima u 2023. iz bu …

  Vedran Alidžanović novi glavni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuz …

  Oni su se istakli posebnim zaslugama: Imena onih koji će dobiti opći …

  Živinice: Pronađeno tijelo muškarca, policija na terenu

  Ford otvorio knjigu narudžbi za najsnažniji Mustang do sada

  CLOSE
  CLOSE