Kalesija 31°

SDP: Kako se gradi Kalesija?

saopcenje-za-javnostNedavno se u sredstvima javnom informisanja pojavilo saopćenje za javnost Općine Kalesija u kojem se iznosi niz informacija o projektima Općine Kalesija.

U tome i ne bi bilo ništa čudno da te pomenute projekte ne finansiraju neke druge institucije iz svojih sredstava, a općina samo vrši izbor izvođača radova, kao i obično firme miljenice aktualne općinske vlasti.

Tako je napisan hvalospjev o radovima na projektu općine na zagrijavanju JU Mješovite srednje škole Kalesija (postavlanje kolektora na sali JU MSŠ Kalesija; obezjeđivanje tople vode za zagrijavanje sportske dvorane). Istina, općina ima učešća u projektu, ali samo u dijelu davanja saglasnosti za realizaciji projekta. Sve ostale aktivnosti oko ovog projekta vodi JU Mješovita srednja škola Kalesija i Udruženje za razvoj NERDA iz Tuzle koja je i aplicirala projekat.

Svi navedeni projekti u pomenutom saopćenju dolaze sa viših nivoa vlasti, a posebne zasluge za rekonstrukciju i popravku puteva pripadaju aktualnom ministru za Promet i komunikaciju Federacije BiH.

I dok se drugi razvijaju i grade, u Kalesiji i dalje kampanju grade na asfaltima, donacijama pilića, krava ili pokoje jednokratne novčane pomoći, kao da svuda teče med i mlijeko, a općinske vlastodršce nije briga za sve veće siromaštvo u općini.

Ali i za to će vjerovatno naći rješenje, jer su klizišta i poplave nanijele obilje hrane, laptopa, plazmi i konzervi u sportsku dvoranu iz koje se onda paketi humenitarne pomoći dijele na način da volonteri SDA humanitarne pakete dostavljaju članovima i simpatizerima Stranke demokratske akcije, a najmanju korist od njih imaju osobe kojima su namjenjeni, a to su stanovnici ugroženi poplavama i klizištima.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Zbog neninih dimija zavolio tradiciju: Dženan Čekić (21) narodnu no …

Zdravstveni radnici u Sarajevu sutra izlaze na protestnu šetnju, tra …

Putevi u BiH: Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protič …

Servisne informacije iz Živinica (19. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (19. 6. 2024.)

CLOSE
CLOSE