Kalesija 26°

Rođen u šumi za vrijeme pokolja u Srebrenici, a sada ide u Barcu!

Jedan od najvećih košarkaških talenata Emir Sulejmanović, momak koji je rođen u šumama oko Srebrenice 13.07.1995., sve je dogovorio s Barcelonom.

emir

17-godišnji Sulejmanović je igrač Union Olimpije koji prošle sezone debitirao je za prvu momčad Zmajčeka. Dotad je bio najbolji Olimpijin junior, a o kakvom se talentu radi potvrdio je na Euroliginom juniorskom turniru gdje je u prosjeku zabijao 20 poena i skupljao 13,5 skokova po utakmici.

Bosanskohercegovački supertalent je dogovorio suradnju s Barcelonom na pet godina. Jedan je od najperspektivnijih mladih igrača Europe, a stručnjaci mu predviđaju fenomenalnu karijeru.

”Emir je rođen nakon samog pada Srebrenice, u neljudskim uvjetima. Ja sam bio po šumama, po linijama. Saznao sam da se rodio nekoliko sati nakon. Javili su mi da je ipak sve u redu jer je bilo nekih problema na porođaju. Emirova majka umrla je pet godina nakon toga. Ostao sam s dva sina koje sam pokušao skrenuti na sportski put”, ispričao je Emirov otac Nedžad za radio RSG.

Sulejmanovićeva priča je specifična. Rođen je samo dva dana nakon što je počeo užasni genocid u Srebrenici (11.7.1995.), preživio je etničko čišćenje te 18 godina kasnije potpisuje ugovor s velikom Barcelonom.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Poljoprivrednici zadovoljni prinosom i kvalitetom pšenice,brine ih š …

Angažovan 71 nezaposleni doktor medicine, projekat se nastavlja

Oglas za posao: Šivač Helena Chair

Deset godina nakon poplava u Kalesiji, ovih dana posljedice ostavlja p …

U MSŠ Kalesija počeo treći upisni rok koji će trajati do 31. augus …

CLOSE
CLOSE