Kalesija

Recepti: Štrudla na drugačiji način

Sastojci:

2 jaja
250 gr šečera
300 gr griza
200 ml ulja
1 kesica praška za pecivo
2 kesice vanile
1 pakovanje kora za pitu
200 ml jogurta

Za fil:
100 gr šećera
200 ml vrelog mlijeka
250 gr mljevenog maka ili oraha

Priprema

1 Umutiti jaja sa šečerom, vanilinim šećerom, dodati ulje, mutiti još malo, dodati jogurt, izmutiti sve zajedno da se sjedini pa toj smjesi dodati griz i prašak za pecivo.

2 Svaku koru premazati ovom smjesom a na 4 koru staviti fil od oraha ili maka i uviti kao štrudlu.

3 Fil:  250 gr mljevenog maka ili oraha, pomiješati sa šećerom i preliti vrelim mlijekom, sve izmiješati i filovati kore kao štrudlu.

4 Peći na 170 C oko 45 minuta, u zavisnosti od vaše rerne.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Tuzla ide po svjetski rekord u najmasovnijem ispijanju kafe

Godišnjica smrti Mirze Delibašića, 24 godine kako nas je napustio K …

Inspirativna priča: Bosanac s Islanda pomaže djeci u BiH

“13.000 mladih za 13.000 stabala“: PREC Živinice aktivni uče …

15 godina postojanja i uspješnog rada KUD “Biser” Tojši …

CLOSE
CLOSE

sltr88

slotter88