Kalesija 11°

Recepti: Kinder torta

biskvit

20 dag sjeckanih lješnjaka
10 bjeljanjaka
15 kašika šećera
1 kašika jabučnog octa
10 dag nutelle ili nekog drugog čoko namaza

fil
1,5 l mlijeka
10 kašika brašna
10 žumanjaka
10 kašika šećera
1 vrećica pudinga od vanilije
25 dag margarina
3 vrećice vanilin šećera
10 dag čokolade za kuhanje

još je potrebno
10 dag čokolade za kuhanje
5 dag margarina
5-6  kašika mlijeka
3 vrećice šlag pjene
malo mljevenih lješnjak

Na lim  staviti masni papir, još ga malo premazati margarinom i po papiru ravnomjerno posuti sjeckanje lješnjake. Izraditi bjeljanjke i šećer, dodati kašiku jabučnog octa i smjesu pažljivo istresti na lješnjake. Peći u pećnici zagrijanoj na 150 stupnjeva sat vremena. Kada je pečeno izvaditi iz pećnice i staviti na tacnu, okrenuti naopako – tako da lješnjaci budu gore. Odmah, onako vruće, premazati nutelom.

Skuhati fil od mlijeka, šećera, žumanjaka, brašna i pudinga. U hladno dodati izrađeni margarin i vanilin šećer. Podijeliti na dva dijela. Jedan dio ostaje kakav je, a u drugi dodati otopljenu čokoladu.

Žlicom za sladoled vaditi naizmjenično svijetle i tamne kugle i slagati na koru, kao šahovsku ploču.

 

 

Otopiti čokoladu, margarin i mlijeko i time popuniti “rupe” između kugli od fila. Na to sve staviti 3 vrećice šlag pjene ili slatkog vrhnja. Posuti sjeckanim ili mljevenim lješnjacima.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

    Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

    Komentari

    Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

    Nogometaši “Bosne” i “Mladosti” ostvarili pob …

    Nebo iznad BiH uskoro bi opet moglo poprimiti čarobne nijanse, “ …

    Usaglašen konačni tekst rezolucije o Srebrenici i dostavljen predsje …

    Team CNC Kalesija traži radnike

    Rile Promet: Prvi kućni sajam namještaja

    CLOSE
    CLOSE