Kalesija 25°

Recepti: Čupavci

Sastojci:

Tijesto:
3 jaja
10 kašika kristal šećera (220 g)
13 kašika ulja (180 ml)
16 kašika brašna (300 g)
100 ml mlijeka
1 prašak za pecivo
Krema:
250 g margarina
100 g čokolade za kuhanje
200 ml mlijeka
čašu od 200 ml kristal šećera
Ostalo:
300 g krupnije mljevenog kokosa

Priprema:

Od navedenih sastojaka pripremiti biskvitno tijesto: u posudu za miksanje staviti bjelanjke, a žumanjca odvojiti u jednu čašu. Miksati bjelanjke sa šećerom u čvrst snijeg, pa dodavati i miksati redom: ulje, 6 kašika brašna i prašak za pecivo, jedan po jedan žumanjak, pa mlijeko i preostalo brašno. Uliti u pleh srednje veličine (cca 25×35 cm) u koji smo stavili papir za pečenje (radi lakšeg vađenja kocki).
Peči na 180 st.C dok se biskvit počne odvajati od stranica pleha.

Kremu skuhati na način da se prvo stavi otopiti margarin i čokolada, kad je otopljeno, dodati šećer, pa mlijeko. Kad krema zakuha maknuti s vatre.

Biskvit odrezati na kockice pa svaku umakati u toplu kremu i uvaljati u kokosovo brašno.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

U Kalesiji Gornjoj klanjana kolektivna dženaza i obavljen ukop jedne …

Prvi Međunarodni košarkaški turnir u Kalesiji okupio oko 100 djece …

Azmir Šabanović imao samo 14 godina kada su ga izdvojili od ostalih …

Naplata parkinga na pojedinim tuzlanskim parkiralištima vrši se i ne …

Osvježavajuće, ukusno i dijetalno: Napravite limun tortu koja će va …

CLOSE
CLOSE