Kalesija 20°

Protesti se privode kraju, izneseni novi zahtjevi

Protesti u Kalesiji jenjavaju. U 13,00 sati su se prosvjednici počeli okupljati i do 14,00 sati ih se  skupilo tek nešto više od 20-ak. Manjem broju prosvjednika doprinijele su i jučerašnje tuče među njima.

1932072_10203135403415901_1894747409_n

Danas imaju nove zahtjeve, ukupno 15 zahtjeva. Za sada su odustali od smjene načelnika i predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija, ali i dalje traže smjenu svih direktora i javnih ustanova koji su došli po stranačkoj liniji. Traže i ukidanje vijećničkih paušala, osim nezaposlenim vijećnicima, i ukidanje paušala članovima upravnih odbora. Žele i da među članovima vijećničkih komisija budu i nezaposleni. Među zahtjevima su i povećanje fonda za stipendiranje, formiranje jedne boračke organizacije, vraćanje cijene vode, da se komunalna taksa za izgrađeno građevinsko zemljište u MZ Kalesija smanji i razvrsta u tri kategorije. Također, zahtijevaju i da se iznađu sredstva za zapošljavanje demobilisanih boraca koji imaju više članova porodice, da prednost pri zapopšljavanju imaju porodice u kojoj su oba supružnika na Birou za zapošljavanje. Ponovo traže provjeru validnosti diploma i da se službena vozila ne koriste u privatne svrhe. Među zahtjevima je i ispitivanje, kako su naveli, „pljačke“ u JP Veterinarska stanica Kalesija, te da se izvještaj pročita na sjednici Općinskog vijeća. I, na kraju, traže da sjednicama Općinskog  vijeća prisustvuje predstavnik prosvjednika Mustafa Belko, bivši direktor Veterinarske stanice Kalesija,  i još jedan član koga on ovlasti.

1781285_10203135403095893_721555628_n

Za ispunjenje ovih zahtjeva dali su rok od 60 dana. Ako se ne ispune, ponovo  će protestvovati i zatražiti ostavke općinskog bnačelnika Rasima Omerovića i predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija.

Nakon što su zahtjeve predali u pismenoj formi, prosvjednici su se već u 15,00 sati razišli. Kalesija je izgledala pusto. Sutra neće biti okupljanja.

Kalesija.com

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Akademija FK “Sloga” privukla veliki broj dječaka: Održ …

Pripreme za narednu sezonu u FK “Bosna” počinju 1.jula

Kadeti OK “Bosna” osvojili prvo mjesto na turniru u Zenici

U Bosni uvijek imaš prijatelja: Sirijcu Abdurahmanu pružili dom i lj …

Dočekuša, razgovoruša, sikteruša, pije se sa merakom: U Kalesiji 7 …

CLOSE
CLOSE