Kalesija 23°

Promjena na klupi kalesijskih odbojkaša, Mensur Malović – Zlaja novi je trener Bosne

1462155_10202586684178263_1774807990_nAdnan Karić nije više trener OK Bosna iz Kalesije. S klupe će kalesijske odbojkaše ubuduće voditi Mensur Malović – Zlaja, nekadašnji igrač ovog kluba i trener. Malović je trenirao i nekadašnji kalesijski ŽOK „Polo“, trostrukog državnog prvaka u odbojci za žene.

Adnan Karić je i prije utakmice protiv Studenta na Palama, koju su Kalesijci izgubili 3:1, najavio povlačenje s klupe.

– Treba nam osvježenje na klupi. Ja sam u klubu i sekretar, i blagajnik, i trener, a nekad znam biti i ekonom. Sve sam uradio. Umorio sam se, a i previšem sam se zbližio sa igračima, što vrlo često zna biti loše i po trenera i po ekipu. Vjerujem da će Malović uspješno voditi ove igrače koji sigurno znaju igrati odbojku, kazao nam je Adnan Karić.

 

Na pobjedu protiv Kaknja

 

Mensur Malović će već u devetom kolu predvoditi ekipu protiv Kaknja. Kalesijci u prethodnih 8 kola imaju tri pobjede i pet poraza. Pobjedu nisu ostvarili još od petog kola kada su pobijedili Domaljevca 3:0. S tri boda protiv Kaknja bi se približili ekipama iz gornjeg dijela ekipe.

– Naravno da ćemo protiv Kaknja ići na pobjedu. Naši igrači znaju igrati i vjerujem da mogu obradovati kalesijsku publiku novom pobjedom, kaže novi trener Malović.

Kalesijski odbojkaši Mirza Tubić, Selmir Bešlić, Mirnes Idrizović, Aldin Džafić, Jasenko Ibričić, Sabahudin Burek, Damir Mehmedović, Semir Turić, Arnel Imamović, Nermin Hanumić, Jasmin Požegić, Haris Čanić, Kenan Halilović i Semir Alić pobjedom protiv Kakanjaca bi bili vrlo blizu ostvarenja glavnog cilja – opstanka u najelitnijem takmičenju, što bi, uz plasman u završnicu Kupa BiH, sezonu moglo označiti vrlo uspješnom.

Kalesija.com

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Sportske igre mladih u Kalesiji: Takmičenje u košarci, nogometu i od …

Sportske igre mladih nastavljaju se danas u Kalesiji

Putevi u BiH: Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja …

Servisne informacije iz Živinica (24. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (24. 6. 2024.)

CLOSE
CLOSE