Kalesija 10°

Pripremite mirisni kolač od breskvi: Ukusno osvježenje za tople dane

Sastojci:

500 grama plazma keksa
kilogram breskvi
500 ml mlijeka
50 grama brašna
2 čepa ekstrakta vanilije
5 žumanaca
60 grama putera
130 grama šećera
100 grama bijele čokolade

Priprema:

Žumanca umutite sa šećerom, potom dodajte ekstrakt vanilije, brašno koje ste pomiješali s 250 mililitara mlijeka. Drugu polovinu mlijeka stavite u posudu za kuvanje na pari. Kada mlijeko počne da vri, sklonite ga s vatre i dodajte mješavini hladnog mlijeka i jaja.

Sve zajedno vratite u posudu za kuvanje na pari i konstantno miješate kao kada kuvate puding. Potom dodajte puter i sve promiješajte. Plazma keks umočite u mlijeko, poređajte prvi sloj u tepsiju. Premažite filom. Odozgo stavite isjeckane breskve. Ponovite postupak i na kraju cijeli kolač premažite ostatkom fila. Prelijte istopljenom bijelom čokoladom i ohladite prije serviranja.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

    Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

    Komentari

    Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

    Rudara u Mramoru zatrpala zemlja, spasioci ga pokušavaju izvući

    Biblioteka na otvorenom u haremu Tabhanske džamije: “Promoviram …

    Sazlije iz Živinica nastupaju na svečanom skupu povodom proslave sto …

    Sportisti iz Njemačke uživali u vožnji bicikla sa članovima BK Ži …

    Sloboda medija upitna: Novinar Fahrudin Sinanović tokom karijere se s …

    CLOSE
    CLOSE