Kalesija 15°

Priluk: Velika radost malih ljudi

priluk1Zahvaljujući sredstvima za realizaciju projekata koje je odobrila Fondacija tuzlanske zajednice, uz sufinansiranje općine Živinice, u Priluku se uspješno realizuje uređenje školskog dvorišta. To je odobreni projekat pod nazivom “Velika radost malih ljudi”, o čemu više saznajemo od Mirela Omerkić- aktivista u MZ Priluk:

“Želimo urediti školsko dvorište u Priluku, koje je odavno na neki način prijetnja dječijim povredama i zdravom načinu života. Promjenili smo dio ograde koji je bio od bodljikave žice i uredili smo kapiju, te pristupni put, koji je često poplavljen kada kiše padaju. Akcija na pomenutim radovima uspješno je obavljena i ovu priliku koristim da se zahvalim aktivistima, učesnicima akcije, koji su bili veoma vrijedni”.

Kada se ovaj projekat u potpunosti realizuje oko stotinjak djece će dobiti ugodan prostor za igru i što je najvažnije biće im boravak u školi sigurniji. Sve to postignuto je zahvaljujući Fondaciji tuzlanske zajednice i opoćini Živinice, te vrijednim mještanima i aktivisttima Priluka piše portal živinice.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Vlada prihvatila tekst Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslo …

Rezultati prvog upisnog roka u školsku 2024/2025. godinu u MSŠ Kales …

Senad Mujkanović: “Zadovoljni smo postignutim rezultatima, resp …

Invaliditet kao motiv za uspjeh: Živiničanin Nijaz Noćajević preds …

Umjesto haljinica i košuljica obukli trenerke: Učenici petih razreda …

CLOSE
CLOSE