Kalesija 24°

Potpredsjednik NSRS-a Ramiz Salkić obišao Zvornik

vilazvornikPotpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Ramiz Salkić danas je u Zvorniku razgovarao s nadležnim općinskim vlastima, vjerskim predstavnicima te povratnicima o stanju sigurnosti, nakon nedavnih napada na povratnika Nezira Dardagana na ramazanski Bajram i podmetanja požara u vili u vlasništvu porodice Nožinović.

Sagovornici su upoznali Salkića da su poduzete sve mjere na rasvjetljavanju ovih nemilih događaja i da je ukupna sigurnosna situacija povoljna.

Naglasili su da poduzimaju sve u okviru svojih nadležnosti da se u Zvorniku razvijaju procesi suživota i tolerancije i da se u ovoj sredini vode aktivnosti da se stvore uslovi za bolji život svih građana, saopćeno je iz Salkićevog kabineta.

Potpredsjednik entitetskog parlamenta je dao podršku svim procesima koji doprinose stvaranju povoljnog ambijenta za život u Zvorniku, te je istakao da je od nosilaca odgovornih funkcija dobio uvjeravanja da će se nastaviti započeti procesi na stvaranju boljeg života za sve građane.

Salkić je istakao da će nastojati, u okviru svojih nadležnosti, dati podršku ovim aktivnostima na entitetskom i državnom nivou, naglasivši kako Zvornik prednjači u procesima reintegracije i da treba podržati taj trend i u budućnosti.

Potpredsjendik Narodne skupštine RS-a je o aktuelnoj društveno – političkoj situaciji razgovarao s predsjednikom Skupštine općine Zvornik Nedimom Čivićem, načelnikom općine Zoranom Stevanovićem, glavnim imamom MIZ Mustafom ef. Muharemovićem, načelnikom Stanice javne bezbjednosti Zvornik Stanimirom Vidovićem, te se susreo s predsjednicima i predstavnicima zvorničkih udruženja i organizacija.

Također, posjetio je i porodicu Nožinović, čija je kuća u centru grada nedavno bila meta pokušaja podmetanja požara i razgovarao s vlasnicom Pašom Nožinović.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Halid Hadžić osvojio prvo mjesto na “ARG Lipnica Open 2024R …

Poljoprivrednici zadovoljni prinosom i kvalitetom pšenice,brine ih š …

Angažovan 71 nezaposleni doktor medicine, projekat se nastavlja

Oglas za posao: Šivač Helena Chair

Deset godina nakon poplava u Kalesiji, ovih dana posljedice ostavlja p …

CLOSE
CLOSE