Kalesija 15°

Porodica Hamzić u Miljanovcima u dvorištu ima manji zoološki vrt

elvir_hamzicPorodica Hamzić u Miljanovcima već godinama u svojoj avliji posjeduje veliki broj domaćih životinja, ali i onih životinja koje se ne mogu vidjeti u svakodnevnom životu. Zečevi, patke, guske, psi, papagaji, morke kao i dijamantski golubovi, prepelice i fazani čine jedan manji zoološki vrt.

“Pa ljubav prema životinjama je uvijek bila u našoj porodici. Do prošle godine u našem dvorištu je bilo i jedno lane, ali kada je odraslo morali smo ga pustiti u prirodu”, kazao je za Kalesija online Elvir Hamzić.

Pored držanja velikog broja životinja, porodica Hamzić je poznata i po uzgoju južnog voća u Kalesiji. Naime, u dvorištu ove porodice već godinama uspijevaju kivi, narandža, smokva kao i kumkvat.

“Ljudi dolaze dive se. Čak i oni iz Hercegovine naši prijatelji čude se kako u Kalesiji uspijeva ovo voće, ali eto mi ga sačuvamo preko zime i na ljeto imamo plod.  Svi se dive kada vide narandžu da je uspjela”, govori Hamzić.

Kroz šalu kaže da će uskoro pokušati da uzgoji i druge sorte, možda pokuša i sa ananasom. Ova porodica ima i preko pet vrsta grožda, a imaju i porodični voćnjak raznih sorti jabuka, krušaka i šljiva.

Hamzić ističe da i pored svojih poslovnih obaveza ipak stigne sve dovesti u red, a kroz smijeh kaže da s euz životinje i uz rad oko voća psihički odmara.

Vrata u porodičnoj kući Hamzića su uvijek otvorena za goste, a ističu da su uvijek tu za dječicu koja žele da pogledaju životinje koje su tu.

“Ja se nadam da će ovo ljeto biti još nekih novina u našem dvorištu. Već smo sve završili za dolazak jednog laneta u naše dvorište, a svakako i veći broj patki”, govori Hamzić.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Invaliditet kao motiv za uspjeh: Živiničanin Nijaz Noćajević preds …

Umjesto haljinica i košuljica obukli trenerke: Učenici petih razreda …

Srce djeteta je ogromno! Bajramsku radost djeca iz živiničkog vrtić …

VIDEO/ “Prije je u selu bilo 50 kuća, svima smo nosili kurbane& …

“Slatki petak” za Amara Subašića

CLOSE
CLOSE