Kalesija 15°

Ponedjeljak 15. juli: Za vikend tri krivična djela i jedna saobraćajna nezgoda…

babajici1PS Kalesija:  Za vikend na području PS Kalesija dogodila su se tri krivična djela i to 2 krivična djela krađe u Donjim Vukovijama i ugrožavanje bezbjednosti u Miljanovcima.

U Gornjim Raincima  dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su u čestvovala dva vozila, prilikom događanja saobraćajne nezgode jedno lice je zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na oba vozila pričinjena manja materijalna šteta.

 

Vrijeme: Danas će u našoj zemlji, u jutarnjim satima, preovladavati vedro, a u ostatku dana se očekuje promjenjivo oblačno vrijeme. Prama kraju dana, naoblačenje sa sjevera, na sjeveru i sjeveroistoku zemlje uslovit će kišu, a u noći sa ponedjeljka na utorak u centralnim i istočnim područjima.

Vjetar, slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni, u Hercegovini u skretanju na jugozapadni. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 23, a dnevna od 25 do 33 stepeni.

 

BIHAMK: Povoljni uvjeti za vožnju i pojačan promet vozila karakterišu ovoga jutra saobraćajnu situaciju u Bosni i Hercegovini.

Zbog sanacionih radova na mostu u mjestu Dobrinje, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na autoput A-1.

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraćaj se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno- jednom kolovoznom trakom (u dužini od 3 km).

Zbog sanacionih radova, svakodnevno od 07 do 18 sati na snazi je zabrana saobraćanja teretnim vozilima na dionici magistralnog puta M-5.1 Kaonik-Bilalovac. Alternativni pravac za vrijeme obustave je dionica A1 Zenica-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima promet vozila protiče uz kraća zadržavanja.

U toku je BiHAMK-ova saobraćajno-preventivna akcija kontrole tehničke ispravnosti putničkih motornih vozila pod nazivom «Putujte sigurno».

Tokom akcije mehaničari BiHAMK-a vrši kontrolu i pripremu motornih vozila za sezonu godišnjih odmora, kao i otklanjanje manjih kvarova uočenih tokom vršenja kontrole.

Akcija se realizuje u saradnji sa lokalnom policijom i traje do 27. 07. u vremenu od 09 do 17 sati. Danas će se ekipa mehaničara nalaziti u Živinicama (Hotel “Konjuh”), saopćeno je iz BIHAMK-a.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Umjesto haljinica i košuljica obukli trenerke: Učenici petih razreda …

Srce djeteta je ogromno! Bajramsku radost djeca iz živiničkog vrtić …

VIDEO/ “Prije je u selu bilo 50 kuća, svima smo nosili kurbane& …

“Slatki petak” za Amara Subašića

“Sportske igre mladih” nastavljaju se 24.06. u Kalesiji/Prijavite …

CLOSE
CLOSE