Kalesija 15°

Podržimo akciju prikupljanja hrane za povratnike u Podrinje

Medžlis IZ Kalesija

medzlis-kalesijaMedžlis Islamske zajednice Kalesija i ovog ramazana je pokrenuo akciju prikupljanja hrane za muslimane u Podrinju. Tim Povodom Medžlis IZ Kalesija poziva sve muslimane da se uključe u ovu plemenitu akciju.

Poštovani muslimani Bošnjaci!

Es-selamu a'lejkum!

Prva hefta ramazanska je hefta pomoći Medžlisa Kalesija muslimanima Bošnjacima u našem Podrinju. Naš Medžlis čine naši džemati koji svake godine u toku ramazana solidno pomognu naše muslimane postače u Podrinju. Prošle godine, u mjesecu ramazanu, akcija Medžlisa Kalesija, preko naših dobrih i imućnijih vjernika, iznosila je, u naturi ili u novcu, oko 20 hiljada KM. Lijepo dobro učinili smo proteklog ramazana.
Rukovodstvo Medžlisa Islamske zajednice Kalesija i ovog ramazana 1434.h.g., u prvoj hefti ramazanskoj, pokreće istu akciju sakupljanja pomoći i iskreno se nada da će naši imućniji vjernici prihvatiti ovu akciju kako u novcu tako i u sljedećim artiklima:
– Brašno (manja pakovanja od 5 do 10 kg)
– Ulje
– Šećer
– Riža
– Tjestenina
– Kahva

NAPOMENA: Ove godine se nismo opredjelili na sakupljanje kvarljive i kabaste robe iz razloga što istu mještani sami sebi obezbijede(krompir, kupus i sl.) a i nama stvara poteškoće u transportu. Donatori, kojima je teško kupovati ove artikle (brašno, ulje, šećer, rižu, kahvu i tjesteninu), mogu učestvovati u akciji novčano a organizator ove akcije će kupovati artikle i popunjavati pakete ravnomjerno.
Ovog ramazana smo se odlučili da pakete pomoći dijelimo samo onim vjernicima Podrinja koje zateknemo na namazima u toku ramazana (podne, ikindija, akšam, jacija i teravija).
Ne sumnjamo u svijest naših dobrih ljudi i živimo u nadi da će ova akcija za muslimane Bošnjake Podrinja biti uspješnija od prošlogodišnje.
Neka Allah Milostivi svu svoju milost prospe po darovateljima i neka im da još materijalnih dobara da bi uvijek mogli dijeliti slabim i nemoćnim.

RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN!
MIZ Kalesija

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Vlada prihvatila tekst Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslo …

Rezultati prvog upisnog roka u školsku 2024/2025. godinu u MSŠ Kales …

Senad Mujkanović: “Zadovoljni smo postignutim rezultatima, resp …

Invaliditet kao motiv za uspjeh: Živiničanin Nijaz Noćajević preds …

Umjesto haljinica i košuljica obukli trenerke: Učenici petih razreda …

CLOSE
CLOSE