Kalesija 20°

Pjesma zaraznog ritma: Dino Merlin favorit kladionica na predstojećem “Eurosongu”!


Dino Merlin, ovogodišnji predstavnik BIH na “Eurosongu” priveo je kraju snimanje pjesme, za koju je autor teksta i kompozicije, a sa kojom će predstavljati našu zemlju.
Pjesma je snimana u Sarajevu i Ljubljani, dok se “mix” paralelno radio u Americi i Sloveniji. Oni koji su imali prilike da čuju ovu numeru, kažu da pjesma ima zarazan ritam i da već od samog starta podiže atmosferu, prenose srbijanski mediji.

U osnovi je kombinacija savremenog zvuka i etno instrumenata kao što su violine i drugi gudački instrumenti. Napravljen je manji stilski odmak u odnosu na njegov zadnji album, ali je i dalje ostao vjeran svom stilu.

“Mislim da umjetnik treba biti izabran na osnovu svojih sposobnosti da na “Eurosongu” predstavi svoju zemlju u najboljem svjetlu. Postoji mnogo primjera gde su umjetnici vrlo popularni u svojim zemljama, a nisu pravi izbor za “Eurosong”. Prema mom mišljenju ne postoji pravi recept za izbor izvođača za takmičenje”, kazao je Dino u intervjuu za azerbejdžansku državnu novinsku agenciju (APA).

Pjesma će premijerno biti izvedena 21. februara, na BHT1, a istog dana će se pojaviti i promotivni CD sa pjesmom Dine Merlina.

Prema procjenama brojnih svjetskih kladionica BiH je glavni favorit za osvajanje pobjede na ovogodišnjem takmičenju u Njemačkoj, pošto se očigledno računa na izuzetno veliku popularnost Dine Merlina u Evropi.

24sata.info

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Akademija FK “Sloga” privukla veliki broj dječaka: Održ …

Pripreme za narednu sezonu u FK “Bosna” počinju 1.jula

Kadeti OK “Bosna” osvojili prvo mjesto na turniru u Zenici

U Bosni uvijek imaš prijatelja: Sirijcu Abdurahmanu pružili dom i lj …

Dočekuša, razgovoruša, sikteruša, pije se sa merakom: U Kalesiji 7 …

CLOSE
CLOSE