Kalesija 29°

Osman Babajić i dalje u kritičnom stanju

Osman Babajić koji je u utorak zadobio povrede opasne po život u saobraćajnoj nesreći u Hidanima kod Kalesije i dalje je u kritičnom stanju.

Kako je za RTV Slon potvrdila Amra Odobašić glasnogovornica UKC-a Tuzla, stanje Osmana Babajića je teško i komplikovano, te je smješten u odjel intenzivne njege i priključen je na aparate za disanje. Babajić u ovoj saobraćajnoj nesreći je zadobio povrede glave, grudnog koša ali i prelome ruku i nogu.

Podsjećanja radi na magistralnom putu M4 u Hidanima kod Kalesije u utorak Osman Babajić je upravljajući putničkim motornim vozilom, izgubio kontrolu nad istim te prešao u suprotnu traku i udario u kamion za čijim volanom je bio Salih Mujanović iz Hidana kod Kalesije.

-Kretao sam se iz pravca Hidana prema Kalesiji, kada sam vidio da mi se iz suprotnog pravca približava „audi“ koji prelazi iz trake u traku, pokušao sam ga izbjeći međutim nisam uspio kazao je za RTV Slon vozač kamiona Mujanović.

Uviđaj su obavili pripadnici PU Kalesija, a alkotestiranje vozača kamiona je pokazalo da nije bio pod dejstvom alkohola, a o svemu je obavješten i dežurni kantonalni tužilac.

RTV Slon

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Zdravstveni radnici u Sarajevu sutra izlaze na protestnu šetnju, tra …

Putevi u BiH: Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protič …

Servisne informacije iz Živinica (19. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (19. 6. 2024.)

Javni konkurs za prijem u radni odnos u JU BKC „Alija Izetbegović …

CLOSE
CLOSE