Kalesija 25°

Općinska priznanja za Faruka Džambića, NEON Solucije, Zux-4 i vatrogasce u Kalesiji

vijece_16Vijećnici u Općinskom vijeću Kalesija danas su većinom glasova usvojili Odluku o dodjeli Općinskih priznanja. Među nagrađenima je i firma NEON Solucije kojoj je pripala “Plaketa sa zlatnim grbom Općine”, dok je “Medalja za zlatnim grbom” pripala Faruku Džambiću iz Tojšića uposleniku Ministarstva unutrašnjih poslova.

U kategoriji nagrađenih zajedno sa firmom NEON Solucije nagrađeni su i Zux-4 Kalesija kao i Profesionalna vatrogasna jedinica Kalesija.

vijece_protivOpćinski vijećnici su glasali i za Odluku o imenovanju Komsije za utvrđivanje vrijednosti nepokretnosti  i prava u prometu. Ova Odluka izazvala je negodovanje kod opozicije koja se protivila imenovanju njenih članova. U ovu komisiju izabrani su Zijad Suljkanović, Zijad Šmigalović, Ševal Karahodžić, Mehmed Suljkanović, Sanel Džafić, Muharem Hadžić i  Admir Mustafić.

Predložene osobe će na prvoj svojoj sjednici imenovati i predsjednika ove komisije. Vijećnici su podržali i Odluku o osnivanju pravobranilaštva u Općini Kalesija, kao i Plan izgradnje i rekonstrukcije lokalnih i nekategorisanih puteva u ovoj godini, a usvojene su i iformacije o stanju o osnovnim i srednjoj školi, te informaciju o higijensko-epidemiološkoj situaciji u prošloj godini.

 

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Halid Hadžić osvojio prvo mjesto na “ARG Lipnica Open 2024R …

Poljoprivrednici zadovoljni prinosom i kvalitetom pšenice,brine ih š …

Angažovan 71 nezaposleni doktor medicine, projekat se nastavlja

Oglas za posao: Šivač Helena Chair

Deset godina nakon poplava u Kalesiji, ovih dana posljedice ostavlja p …

CLOSE
CLOSE