Kalesija 20°

Općina Kalesija sa suficitom ulazi u narednu godinu

Općina KalesiyaOpćinsko vijeće Kalesija danas je usvojilo Budžet za narednu godinu u ukupnom iznosu  od 7.237.484 KM. Ono što je vrijedno pomena jest i informacija da Općina u narednu godinu ulazi i sa sredstvima suficita koja iznose 187.790 KM.

Od ovog usvojenog Budžeta za plate i naknade uposlenima bit će izdvojeno 2.144.450 KM, dok će ostala sredstva biti raspoređena prema planu i radu Općine Kalesija. Iako su vijećnici Stranke za BiH predlagali da se u Budžet uvrsti i 50.000 KM za pomoć Odbojkaškom klubu Bosna, to nije prihvaćeno.

“Mislim da nije uredu tražiti ta sredstva jer će OK Bosna iduće godine ući u Budžet TK i FBiH s obzirom da su premijerligaši. Mi smo predvidjeli u idućoj godini 170.000 KM za pomoć i razvoj sporta u našoj općini”, kazao je načelnik Kalesije Rasim Omerović.

On se dotakao i inicijativa koje je predložio SDP, a to je uživo prenos sjednica OV ističući da je to nemoguće tehnički realizirati.

Načelnik Omerović je u svome obraćanju prezentirao i svoje obavez u proteklih mjesec dana, te je istakao da bi Dom zdravlja uskoro mogao dobiti opremu za stomatološku ordinaciju, ali i sanitet savremeno opremljen.

Na vijeću su razmatrane i mnoge druge odluke o kojima ćemo naknadno pisati.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Akademija FK “Sloga” privukla veliki broj dječaka: Održ …

Pripreme za narednu sezonu u FK “Bosna” počinju 1.jula

Kadeti OK “Bosna” osvojili prvo mjesto na turniru u Zenici

U Bosni uvijek imaš prijatelja: Sirijcu Abdurahmanu pružili dom i lj …

Dočekuša, razgovoruša, sikteruša, pije se sa merakom: U Kalesiji 7 …

CLOSE
CLOSE