Kalesija 12°

Ona nije htjela sjediti besposlena kod kuće: Senada Abadžić pokrenula svoj mali biznis

12512047_1545528392433689_478771432_nNa našem portalu već ste mogli čitati tekstove o uspješnim osobama koje nisu čekale da im neko ponudi posao. Upravo zbog toga smo i danas odlučili da objavimo tekst o uspjehu koji je postigla dvadesetpetogodišnja Senada Abadžić koja živi u Donjoj Lukavici.

Senada dizajnira i kroji odjeću za mališane, a s tim se počela slučajno baviti. Ispočetka je to samo bilo za njenu dušu, kaže ona, a onda je počela s tim i profesionalno da se bavi.

-“Moja prijateljica se bavila tim i meni se svidjelo, tako da sam je zamolila da mi objasni kako se to radi, malo po malo sve sam se bolje snalazila”; govori Senada.

Zbog nezaposlenosti Senada kaže da nije imala drugog izbora, te da je početak bio težak, ali da se s vremenom sve nauči.

-“Moj cilj je bio da sa ručnim radom zaradim, jer kad to već volim zašto ne bih i zarađivala od toga”, otkriva Abadžić.

Ona također govori da negativnih komentara nije bilo, te da su je rodbina, prijatelji i okolina podržali u njenoj namjeri.

-“Moj proizvod nije bilo teško plasirati jer sve gospođe s kojim sam do sada poslovala su prijatne i pune razumijevanja što se tiče i cijene. Zadovoljna sam prodajom, nisam pohlepna osoba, pa koliko god da zaradim zahvalna sam Allahu na tome”, naglašava Senada.

Jedna plata se ne može zaraditi, otkriva Abadžić, ali je bolje bilo šta nego ništa. Ona kaže da je narudžbi bilo iz svih krajeva; Doboja, Sarajeva, Tuzle, Živinica.., te da se nada kako će i u budućnosti tako ostati.

-“Voljela bih da možda nekad u skoroj budućnosti otvorim radnju sa ručnim radovima, to je moja velika želja”, ističe Abadžić.

Ona sa osmijeh na licu govori da se uvijek treba truditi kada nešto želite da postignete, te da ne treba odustati od svojih snova.

-“Moja poruka za sve one koji tragaju za svojom nafakom bila bi da sami rade ono što vole, jer će u tome naći mir u duši i srcu i to je bogatstvo svakog posla”, smatra Senada.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Odbojkaši danas gostuju u Goraždu

  Vrhovni sud FBiH donio pravosnažnu presudu i Harisu Haračiću iz Teo …

  Obavljen žrijeb osmine finala Evropske lige

  Poznati parovi osmine finala Konferencijske lige

  Pripadnici Granične policije BiH spriječili krijumčarenje 17 osoba …

  CLOSE
  CLOSE