Kalesija 25°

Novi pretresi u Tuzli, Lukavcu, Gradačcu i Kalesiji uhapšeno 25 osoba

999079_557935410929553_1718291372_n

Nakon što su prije nekoliko dana pale narko grupe Senada Habibovića zvanog Sena kada je uhapšeno 12 osoba i Jasmina Čelikovića kada je uz asistenciju Državne agencije za istrage i zaštitu uhapšeno 13 osoba među kojima i zatvorski čuvari, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastavili su sa akcijama. Riječ je o akciji koja je jutros u istom trenutku započela u Tuzli, Lukavcu, Gradačcu i Kalesiji.
„U akciji je učestvovalo preko 200 policajaca, a pretresi su izvršeni na 31 lokaciji, a slobode je lišeno 25 osoba“, kazao je Samir Aljukić – v.d. policijskog komesara MUP-a TK.

Novina kada je u pitanju ova akcija je preoširenje na općine Gradačac i Kalesiju s obzirom da su u prijašnjim akcijama rađeni pretresi u Lukavcu i Tuzli. Nezvanično saznajemo da su inspektori prilikom pretresa i hapšenja Alema Hukića u Raincima Gornjim prošle sedmice došli do saznanja vezanih za osobe od kojih je nabavljao drogu i koje se bave prodajom iste. U Kalesiji je još uhapšen i Mirnes Zahirović koji ima prebivalište u Tojšićima.  I ovih 25 osoba kao i prethodne uhapšene osobe se terete za prodaju i proizvodnju opojne droge, a prilikom pretresa njihovih kuća i vozila pronađena je i određena količina novca, naoružanja, droge i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

„Službenici policije će i dalje nastaviti borbu protiv kriminala u TK“, obećao je Aljukić.

Ovo je treća ozbiljna akcija pod dirigentskom palicom novog ministra Zorana Teofilovića u kojoj se pronalaze materijalni dokazi dovoljni za Tužilaštvo TK da predloži, a kasnije i da sud odredi pritvor.  Kako je rečeno za RTV Slon ovakve akcije bit će nastavljene i u narednih nekoliko dana, a bit će obuhvaćene sve općine. Pretpostavlja se da je droga pronađena kod svih dosada uhapšenih dolazila iz Zvornika preko Kalesije ili iz Bijeljine preko Ugljevika i Lopara.

Izvor: RTV Slon

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Halid Hadžić osvojio prvo mjesto na “ARG Lipnica Open 2024R …

Poljoprivrednici zadovoljni prinosom i kvalitetom pšenice,brine ih š …

Angažovan 71 nezaposleni doktor medicine, projekat se nastavlja

Oglas za posao: Šivač Helena Chair

Deset godina nakon poplava u Kalesiji, ovih dana posljedice ostavlja p …

CLOSE
CLOSE