Kalesija 22°

Nije prvoaprilska: UEFA i FIFA suspendovale NS BiH !!!

Kako je jutros objavljeno na službenim stranicama Evropske fudbalske federacije (UEFA), Fudbalski savez BiH i zvanično je suspendovan iz članstva ove fudbalske organizacije.

Oficijelni web sajt UEFA-e: http://www.uefa.com/uefa/aboutuefa/news/newsid=1614180.html#bosnian+herzegovinian+fa+suspended

N/FS BiH suspendovan je do daljnjeg, jer Skupština nije usvojila Statut koji su ponudile FIFA i UEFA, saopšteno je danas iz ovih organizacija. Naravno, ništa drugo nismo ni očekivali.

Izvršni komitet UEFA-e je 4. oktobra, a Izvršni komitet FIFA-e 28. oktobra prošle godine, zatražio od N/FS BiH da usklade svoj Statut sa Statutima ovih organizacija, ali je Skupština N/FS BiH prije dva dana odbila da usvoji takav Statut, te je od danas pa do daljnjeg na snazi suspenzija.

Predstavnici Saveza, reprezentacija i klubovi do daljnjeg ne mogu učestvovati u međunarodnim takmičenjima. Od danas N/FS BiH gubi sva prava koja imaju druge članice svjetske i evropske nogometne porodice.

FIFA i UEFA se nadaju kako ova odluka neće imati teže posljedice, te da će uskoro pokrenuti novi koraci kako bi se problemi riješili, a N/FS BiH ponovo bio primljen u njihovo članstvo.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Sportske igre mladih nastavljaju se danas u Kalesiji

Putevi u BiH: Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja …

Servisne informacije iz Živinica (24. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (24. 6. 2024.)

Akademija FK “Sloga” privukla veliki broj dječaka: Održ …

CLOSE
CLOSE