Kalesija

NDTV/ EURO 2012: Hrvatska – Španija, ponedjeljak u 20.45h

 

Večeras se igraju utakmice posljednjeg, trećeg kola grupne faze Evropskog prvenstva u fudbalu u Grupi C. U Gdansku igraju Hrvatska i Španija, a u Ponanu Italija i Irska.

Uoči večerašnje utakmice između Vatrenih i aktuelnih prvaka Španije, igrači ali i selektori dviju reprezentacija najavljuju pobjedu i plasman u knock out fazu. Međutim, u javnosti se dosta priča i špekliše o namještanju ove utakmice. Rezultat 2:2 i više vodi i jednu i drugu reprezentaciju u drugi krug, a Italiju kući. Međutim, i jedan i drugi tabor odbacuju ovakvu mogućnost, iako se Italija u prošlosti sučavala sa s navodnim namještanjem na završnicama velikih takmičenja.

Reprezentativci Hrvatske najavljuju da će odigrati najbolju utakmicu na prvenstvu upravo sa Španijom i plasirati se u četvrtfinale. Priče o namještanju ih ne opterećuju te tvrde da imaju kvaliteta savladati aktuelne evropske i svjetske prvake.

S druge strane, Španija je veoma bojažljivo otvorila prvenstvo protiv Italije te na kraju dobro i prošla. U drugom kolu je deklasirana Irska, a večeras ih čeka utakmica slična onoj sa Italijom. Ipak, evropski prvaci najavljuju sigurnu pobjedu pa čak i prolazak Italije u četvrtfinale.

Hrvatska i Španija do sada su odigrale samo četiri utakmice i to prijateljske. Dvije pobjede ima Španija, jednu Hrvatska, a jedna utakmica završena je bez pobjednika.

Prijenos utakmice Hrvatska – Španija možete pogledati večeras od 20:45 sati na Federalnoj TV, HTV 2, i RTS 1

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Sloga upisala pobjedu, Bosna poražena u gostima

  Loš start juniora, sutra nova šansa

  Kalesijka Semina Mujanović “zgrabila” još jedno zlato, 1 …

  Dubioza kolektiv napravila pravi muzički show u zagrebačkom tramvaju

  Bakir Musić proglašen najboljim atletičarem BiH u kategoriji mlađi …

  CLOSE
  CLOSE