Kalesija 23°

Nakon očeve smrti, majka i šestoro djece u borbi za goli život

U tuzlanskom naselju Gornji Čaklovići živi porodica Dahalić, majka sa šestoro djece, koji se svakodnevno bore za goli život. U ovoj porodici niko nije zaposlen, jedini izvor prihoda koji su imali je bila borba oca Reifa Dahalića, koji je danonoćno radio sve vrste najtežih poslova za dnevnicu. Nije izdržao dugo, preselio je u 51 godini života, prije nepunih mjesec dana.

Iza njega je ostalo šestoro djece, Almir Dahalić (23), Huso Dahalić (19), Selver Dahalić (16), Alen Dahalić (11), Fatmin Dahalić (9 godina) i najmlađi Enver Dahalić (11). Skupa sa majkom Remzom žive u trošnoj kući koju nije zaobišlo ni klizište, koje se pojavilo tokom elementarnih nepogoda.
pomoc1Do ove kuće nema puta, trotoara niti ulične rasvjete, ima samo puteljak koji od pravca tunela u Čaklovićima do kuće vodi kroz njive i pašnjake.

Za ovu porodicu komšije imaju samo riječi hvale. Djeca su dobra i odlični učenici, ali je Huso, jedan od braće, morao da napusti školu radi nedostatka finansijskih sredstava. Majka Remza ima samo jednu želju, da se Huso vrati u školu i završi četvrti razred Srednje ekonomske škole u Tuzli.

Svaki vid pomoći za ovu porodicu je dobro došao, prije svega sanacija kuće i klizišta, ali i posao za starije sinove koji bi, kako su nam kazali, radili sve vrste poslova.

Evo kako možete pomoći:

– Posjetom porodici, prije tunela u Gornjim Čaklovićima, put Tuzla- Zvornik, skretanje desno, a onda pješice preko njiva.

– Ili prethodno pozovite najstarijeg brata Almira na tel: 061 043 677

pomoc2

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Sportske igre mladih u Kalesiji: Takmičenje u košarci, nogometu i od …

Sportske igre mladih nastavljaju se danas u Kalesiji

Putevi u BiH: Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja …

Servisne informacije iz Živinica (24. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (24. 6. 2024.)

CLOSE
CLOSE