Kalesija

Najjeftiniji “Fićo” koštat će 13.490 eura

Novi Fiat “500L” prodavat će se u Srbiji po cijeni od 13.490 eura, objavila je danas kompanija “Fiat automobili Srbije”. Novi Fiat “500L” zvanično je predstavljen početkom marta na salonu automobila u Ženevi, a prije nešto više od mjesec dana predstavnici specijalizovanih medija iz cijelog svijeta imali su priliku da obave prve test vožnje u Torinu.

Taj model se proizvodi u Kragujevcu i spomenuta verzija sadrži “Euro 6” benzinski motor “1.4 16V FIRE” (95 KS), šestostepeni mjenjač i paket opreme “Pop”.

Paket “Pop” je veoma bogat i sadrži ESP, ASR, MSR, ABS+EBD, HILL HOLDER, vazdušne jastuke za vozača i suvozača, bočne vazdušne jastuke, vazdušne zavjese, centralnu bravu s daljinskom komandom, servo-upravljač podesiv po visini i dubini, električne komande prozora u prednjim vratima, podešavanje vozačevog sjedišta po visini, Cargo Box, Start&Stop uređaj za motore “TwinAir” i “MultiJet”, točkove od 16 inča…

Karoserija dužine 4.147 mm, širine 1.784 mm i visine 1.665 mm, uz međuosovinski razmak od 2.612 mm, nudi “spoj funkcionalnosti i emocija” za pet odraslih putnika. Osnovni kapacitet prtljažnika je 400 litara, a sa sklopljenom zadnjom klupom čak 1.310.

Pored benzinskog motora od 1,4 litra, nalaze se i “turbo dizel Multijet 2” od 1,3 litra (85 KS) i 0,9 “TwinAir” (105 KS).

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Kraj školske godine: Počinje ljetni raspust

Bajramska akademija 17. juna u Kalesiji

U nedjelju je Bajram: Zanimljiva tradicija i običaji bosanskih muslim …

Čestitka premijera Halilagića povodom Kurban bajrama

Osim ulaganja u opremu Vlada TK osigurala i bolje uslove za uposlenike …

CLOSE
CLOSE