Kalesija 24°

Najava: Katedra Tefsira

Najava: Katedra Tefsira – tumačenje posljednjih kur-anskih sura i ajeta koje svakodnevno učimo

Medžlis Islamske zajednice Kalesija Vas poziva na TRIBINU koja će se održati u srijedu, 22. januara 2014. godine, u prostorijama MIZ Kalesija (Divanhana), sa početkom u 18:30, nakon jacije-namaza. Predavač je uvaženi vaiz hfz. Sabahudin ef. Skejić, koji je prošle godine održao serijal predavanja iz Hadisa.

I ove godine MIZ Kalesija nastavlja s organizacijom TRIBINA na kojima će se u ulozi predavača naći poznati alimi našeg a i drugih muftijstava.

Prošle godine nekoliko predavanja iz Hadisa je održao hafiz Sabahudin ef. Skejić. U ovoj godini hafiz Skejić će održati nekoliko predavanja iz Tefsira – tumačenja Kur-ana. Ciklus predavanja iz Tefsira će biti o značenju, porukama, smislu…kur-anskih ajeta koje svakodnevno učimo, odnosno tumačenje posljednjih kur-anskih sura koje se redoslijedom nalaze na kraju Kur-ana.

Serijal predavanja iz Tefsira o navedenim kur-anskim surama ima za cilj da o poznatim kur-anskim poglavljima ponudi više informacija: povodima objave, zbog čega su objavljene sure (sure En-Nas i El-Felek govore o pokušaju podmetanja sihira Poslaniku, sura El-Fil govori o pokušaju rušenja Kabe, sura El-Kafirun o nevjernicima), vrijednostima sura (sura El-Ihlas, prema hadisu, ima vrijednost jedne trećine Kur-ana)…

O svemu spomenutom će govoriti hafiz Skejić na predavanjima o kojima će zainteresovani biti blagovremeno obavješteni.

Prvo predavanje iz serijala predavanja o Tefsiru održat će se u srijedu, 22.januara 2014. godine, u prostorijama Medžlisa IZ Kalesija, sa početkom u 18:30, nakon jacije-namaza.

katedra-hadisa

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Halid Hadžić osvojio prvo mjesto na “ARG Lipnica Open 2024R …

Poljoprivrednici zadovoljni prinosom i kvalitetom pšenice,brine ih š …

Angažovan 71 nezaposleni doktor medicine, projekat se nastavlja

Oglas za posao: Šivač Helena Chair

Deset godina nakon poplava u Kalesiji, ovih dana posljedice ostavlja p …

CLOSE
CLOSE