Kalesija 24°

Načelnikovo pismo ministru Bijediću

1470678_10202170585320625_1020783529_nMinistar saobraćaja i komunikacija FBiH Enver Bijedić je nedavno, posjetio Kalesiju, gdje je obišao radilišta na magistralnom putu M4 Tuzla – Kalesija – Zvornik. Prvo je u Tojšićima obišao lokaciju na kojoj su nedavno okončani radovi na izgradnji potpornog zida, a potom je u Gornjim Raincima obišao radnike koji su i u ovim zimskim uvjetima izvodili radove na na izgradnji mosta.

Sa njim u pratnji su bili i Ramiz Zahirović (SDP), poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, i Dževad Hadžić (SDP), poslanik u Skupštoni Tuzlanskog kantona. Kalesijski načelnik Rasim Omerović je uputio otvoreno pismo ministru Bijediću kritikujući ga što je posjetu Kalesiji iskoristio u stranačke svrhe, te što nije zvanično posjetio Općinu. U nastavku vam donosio tekst načelnikovog pisma…

 

Rasim Omerović - načelnik općine Kalesija

“Poštovani, Ministre, gospodine Bijediću,

Neki mediji su objavili vijest da ste kao Ministar u Vladi Federacije BiH, proteklih dana. tačnije 29.11.2013. godine, posjetili općinu Kalesija, tj. gradilišta na Magistralnoj cesti M-4 Tuzla – Zvornik i tom prilikom se susreli i razgovarali sa svojim stranačkim kolegama, bez ikakve najave legalno izabranim zvaničnicima, odnosno Načelniku općine Kalesija.

Vlada FBiH i Ministarstvo na čijem ste Vi čelu, ima prava i obaveze da realizira projekte na magistralnim cestama širom FBiH, ali svakako u saradnji sa lokalnom zajednicom na čijem se  području realizira. Nama je naravno drago što se trenutno realiziraju dva projekta na ovoj cesti na području naše Općine, a koji su prema svom oštećenju trebali biti mnogo ranije realizirani. Vi ste svojom posjetom promovirali samo svoju partiju i kalesijskog SDP-ovca Dževada Hađžića,  koji ničim nije, pa ni jednom konvertibilnom markom doprinio razvoju Kalesije dugi niz godina.

Kao načelnik općine Kalesija, sa ovom posjetom, čiji je prilog o posjeti, čak dva puta emitiran, upoznat sam putem medija, jer nije realizirana posredstvom Općine.

Kalesija je otvoren i slobodan grad za svakoga i svi dobronamjernici su dobro došli. Ali, postoji i red, pogotovo ako se u posjetu Kalesiji dolazi u svojstvu visokog zvaničnika. Vlade Federacije  BiH. Red je da se posjeta najavi Općinskom načelniku općine Kalesija i da se protokolom zajednički utvrdi i ista realizira. Nažalost. Vi, gospodine Bijediću, ili ne znate za takav  red, ili ne želite da ga poštujete. U svakom slučaju, to je vrlo nekorektno od Vas.

Druga je stvar, ako ste Vi dolazili u svojstvu visokog člana svoje partije; tada se niste morali ni najavljivati općinskim organima. Ali, isto tako, u tom slučaju nije se trebala posjeta ni najavljivati kao posjeta Ministra u Vladi Federacije BiH, nego kao funkcionera SDP-ea.

Gospodine Bijediću, mi upravo očekujemo realizaciju započetih projekata sa Ministarstvom na čijem ste čelu i iskreno se nadamo da neće biti  iskorišten u predizbornu kampanju, koja je izgleda već počela.”

Stoji u otvorenom pismu Općinskog načelnika Rasima Omerovića.

Kalesija.com

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Halid Hadžić osvojio prvo mjesto na “ARG Lipnica Open 2024R …

Poljoprivrednici zadovoljni prinosom i kvalitetom pšenice,brine ih š …

Angažovan 71 nezaposleni doktor medicine, projekat se nastavlja

Oglas za posao: Šivač Helena Chair

Deset godina nakon poplava u Kalesiji, ovih dana posljedice ostavlja p …

CLOSE
CLOSE