Kalesija 12°

Muzaferija o uspjehu karijere: Ovo je tek početak, nadam se da će se u BiH nešto promijeniti

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija oglasila se nakon što je ostvarila najbolji rezultat našeg skijanja u historiji Svjetskog kupa.

Muzaferija je u Crans Montani (Švicarska) danas osvojila četvrto mjesto u spustu u okviru Svjetskog kupa. Za plasman na podij nedostajalo joj je samo 11 stotinki, a do uspjeha je stigla sa startnim brojem 28.

Nakon velikog uspjeha skijašica iz Visokog je poručila kako je presretna, ali i dodala da je ovo samo početak velikih stvari u karijeri.

“Pozdrav svim gledateljima, upravo sam završila utrku u Crans Montani, gdje sam završila na četvrtom mjestu, što je definitivno moj najbolji rezultat i za Bosnu i Hercegovinu. Stvarno sam presretna, drago mi je da sam napokon pokazala da dobro skijam, da mogu parirati najboljima. Danas je definitivno bilo blizu podija, samo 11 stotinki. Nažalost, to sam izgubila u zadnjem dijelu staze, ali sam svejedno sretna i mislim da je ovo samo početak mojih dobrih rezultata”, rekla je bh. skijašica i dodala:

“Nadam se da će ovaj rezultat pomoći da se nešto promijeni u BiH što se tiče zimskih sportova i da će nas na startu biti još više. Hvala vam što navijate za mene i pratite me i sutra”, zaključila je Muzaferija.

Muzaferija će nakon današnjeg uspjeha biti među 25 najboljih spustašica svijeta, što znači da će nastupiti i na završnom takmičenju u Saalbachu.

Tačnije, sa novih 50 bodova sada je 23. spustašica svijeta sa 69 bodova, tačno 300 manje od liderke Gut-Behrami.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

“Mladost” slavila pobjedu,”Sloga” i “Bos …

Juniori “Bosne” osvojili drugo mjesto na državnom prvenst …

Završen memorijalni turnir „Ibrahim Huremović i Dževad Ikanović …

Zekerija Jahja Salihović drugi na državnom takmičenju iz islamske v …

VIDEO/ Bez obzira na kišno vrijeme 65 mališana uzelo učešće na &# …

CLOSE
CLOSE