Kalesija 15°

MSŠ Kalesija: Učenici zahvaljujući projektima izrađuju klupe za svoje učionice

mss_klupe7Zahvaljujući projektima na koje konkuriše MSŠ Kalesija u ovoj obrazovnoj ustanovi u posljednje vrijeme urađeno je mnogo aktivnosti. Naime, zahvaljujući organizaciji “World Wision” za učenike mašinske struke je obezbjeđen repromaterijal za izradu stolica i klupa za potrebe škole.

“Učenici su uspjeli da naprave klupe i stolice za dvije učionice. Pored ove organizacije materijal, odnosno ploče za klupe nam je obezbjedila firma Rile-promet iz Kalesije”, kazao je za Kalesija online direktor MSŠ Kalesija Mersad Hasanović.

On ističe da je ovo ujedno i praksa za pojedina zanimanja tako da se stvara obostrana korist. Profesori nadgledaju rad učenika i na kraju ih i nagrađuju ocjenama.

Direktor škole na ovome neće stati već najavljuje konkurisanje na mnoge druge projekte kako bi osposobio što više učionica novim klupama i stolicama iz vlastite radionice. Podsjećamo da su prije nekoliko dana učenici od kalesijske firme Neon Solucije dobili i autodijagnostiku koju će koristiti automehaničari u ovoj školi.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Vlada prihvatila tekst Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslo …

Rezultati prvog upisnog roka u školsku 2024/2025. godinu u MSŠ Kales …

Senad Mujkanović: “Zadovoljni smo postignutim rezultatima, resp …

Invaliditet kao motiv za uspjeh: Živiničanin Nijaz Noćajević preds …

Umjesto haljinica i košuljica obukli trenerke: Učenici petih razreda …

CLOSE
CLOSE