Kalesija 23°

Mještani u Jeginovom Lugu dobili pitku vodu

jeginov lugNakon naše reportaže o životu osoba u Jeginovom Lugu, reagovali su nadležni te su konačno riješili gorući problem a riječ je o vodosnabdijevanju. Kako je za Kalesija online kazao tehnički direktor JP “Vodovod i kanalizacija” Mirsad Džananović urađen je vod do tzv. izbjegličkih kućica, a postoji mogućnost da se i ostali mještani spoje.

“Ivestitor cijelog projekta je Općina Kalesija, a naša firma je izvođač radova. Mi smo evo počeli da spajamo kuću po kuću, ali imamo problema jer u svim nije razvedena voda takio da ne smijemo rizikovati i spajat ćemo samo one koje imaju svu instalaciju”, istakao je Džananović.

Svečanom puštanju vode u kuće koje je obnovila Općina Zug prisustvovao je i Huso Đedović predsjednik Udruženja “Zug-Kalesija”.

“Prije dvadeset dana meni je rečeno da je voda puštena u ove kućice. Ja sam došao to nije urađeno znači neko me je slagao, ali eto hvala Bogu od danas je to završena priča. Ima tu još malih pritužbi građana, ali ja im garantujem da će izvođač radova sve ono što smo dogovorili i završiti i ima i garantni rok od dvije godine da sve mora biti kako treba u suprotnom mi ćemo prava tražiti putem sudova ako bude potrebe”, istako je Huso Đedović.

Iako su u Jeginovom Lugu smještene porodice kojima su klizišta uništila sve i nemaju se gdje vratiti kao i izbjeglice iz Podrinja nije definisano ko će o njima voditi dalju brigu, odnosno nije poznato ko će izdvajati sredstva za struju i vodu koju koriste.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Sportske igre mladih u Kalesiji: Takmičenje u košarci, nogometu i od …

Sportske igre mladih nastavljaju se danas u Kalesiji

Putevi u BiH: Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja …

Servisne informacije iz Živinica (24. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (24. 6. 2024.)

CLOSE
CLOSE